Вікіпедія:Вікі любить пам'ятки/Елементи екстер'єру

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Головна Пам'ятки Номінації Правила ЧаПи English

Спецномінація «Елементи екстер'єру»

Спецномінація «Елементи екстер'єру» фотоконкурсу «Вікі любить пам'ятки» прагне привернути увагу та зібрати під вільною ліцензією фотографії елементів зовнішньої частини будівлі (такі як двері, вікна, скульптурні прикраси тощо) пам’яток різних років з різних куточків України. Учасники часто фотографують тільки загальний вид будівлі, а для докладного документування пам'ятки потрібно мати світлини й зовнішніх елементів.

Часті питання[ред. код]

Що саме вважати елементами екстер’єру?[ред. код]

Двері, вікна, маскарони та інші елементи зовнішнього убранства будівлі, які є постійними для пам'ятки — не тимчасові конструкції. Оргкомітет сподівається, що учасники не будуть намагатися обійти правила та обмеження, наражаючись на небезпеку.

Чому на спеціальну номінацію «Інтер'єри» можна завантажувати поточні світлини (зроблені після 30 червня 2023 року), але не можна на спецномінацію «Елементи екстер'єру»?[ред. код]

Організаційний комітет вважає, що небезпека для учасників залишається — люди з фотокамерами чи телефонами, які знімають елементи будівлі, ще й під час конкурсного періоду, у жовтні, коли знову можуть початися масові обстріли інфраструктури, наражатимуться на підвищену небезпеку. Фотографування ж інтер’єрів відрізняються тим, що це складно зробити без чіткого дозволу жителів чи власників будівлі, а також складно зафільмувати щось важливе з військової точки зору.

А можна подавати відео екстер’єрів?[ред. код]

Так, але його будуть оцінювати в окремій спеціальній номінації «Відео», вимоги вказані тут. Автора найкращого відео екстер’єрів пам'яток буде відзначено окремо.

Як взяти участь[ред. код]

Створіть чи увійдіть у свій акаунт у Вікіпедії, натисніть «Запам'ятати мене».

Знайдіть сфотографовану (або потрібну) пам'ятку у конкурсних списках.

Натисніть [Завантажити фото] чи «Завантажити ще» у колонці справа. Дотримуйтеся інструкцій завантажувача. Оновіть сторінку, якщо не бачите його.

Потрібно вказати, що подаєте фото на спецномінацію «Елементи екстер'єру», вибравши «Так» у випадному меню біля запитання «Чи бажаєте подати фото на спецномінацію “Елементи екстер'єру”».


Нагородження[ред. код]

Переможцями стануть автори найкращих фото за оцінками журі.

Журі[ред. код]

Журі спеціальної номінації перебуває на стадії формування.


Головна Пам'ятки Номінації Правила ЧаПи English