Віллі Пастрано

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Віллі Пастрано
Загальна інформація
Повне ім'я исп. Willie Pastrano
Громадянство США США
Народився 27 листопада 1935(1935-11-27)
Новий Орлеан, Луїзіана, США
Помер 6 грудня 1997 (62 роки)
Новий Орлеан, Луїзіана, США
Вагова категорія напівважка
Стійка лівостороння
Зріст 178 см
Розмах рук 183 см
Професіональна кар'єра
Перший бій 24 вересня 1951
Останній бій 30 березня 1965
Боїв 84
Перемог 63
Перемог нокаутом 14
Поразок 13
Нічиїх 8
Не відбулося 0

Віллі Пастрано (ісп. Willie Pastrano; рід. 27 листопада 1935, Новий Орлеан, Луїзіана, США ) — американський боксер-професіонал, який виступав у напівважкій ваговій категорії. Абсолютний чемпіон світу у напівважкій вазі (1963-1965). Чемпіон світу у напівважкій вазі за версією WBA (1963-1965), WBC (1963-1965).

Біографія[ред. | ред. код]

Пастрано народився Новому Орлеані. Його найкращий друг Ральф Дюпас[en] займався боксом у місцевому спортзалі. Пастрано, який важив понад 250 фунтів, вирішив розпочати тренуватися зі своїм другом.

Після того, як Віллі схуд, він зрозумів дві речі: йому подобається займатися боксом і він ненавидить, коли по ньому потрапляють. Таким чином Пастрано розробив стиль боксу, в якому він майже не отримував ударів, а натомість намагався не завдавати болю своєму противнику.

Професійна кар'єра[ред. | ред. код]

Пастрано розпочав свою кар'єру у віці 16 років. Він бився з багатьма важкоатлетами і перемагав по очках суперників у суперважкій вазі Рекса Лэйна[en], Браяна Лондона[en] і Тома Макнили[en].

Талановитий Пастрано виграв чемпіонат світу в напівважкій вазі, перемігши в 1963 великого Гарольда Джонсона в 15-раундовому бою роздільним рішенням. У 1964 році успішно захистив титул, перемігши технічним нокаутом Грегорио Перальта[en] з Аргентини, взявши реванш за поразку у нетитульному бою. Зберіг титул, перемігши англійського боксера Терри Даунса[en] ТКО 11 у Манчестері. У 1964 році був визнаний чемпіоном журналу "Рінг".30 березня 1965 року Пастрано втратив титул, програвши Хосе Торресу, у перерві між дев'ятим та десятим раундами рефері зупинив бій, зарахувавши йому технічну поразку. Це був той самий бій, де лікар запитав у нього, чи знає він, де він був, на що була легендарна фраза Пастрано: «Ви страшенно праві, я знаю, де я! Я в Медісон-сквер-гарден, де з мене вибивають лайно! ». У бою з Торресом Пастрано був збитий з ніг єдиний раз у своїй кар'єрі потужним лівим хуком у печінку. Пастрано залишив ринг після цього бою і ніколи більше не виступав.

Після боксу[ред. | ред. код]

Після того, як він пішов із боксу, Пастрано став представником місцевої молочної компанії Маямі, штат Флорида. 30 серпня 1966 року в газеті Милуоки Сентинел[en] повідомлялося, що Пастрано таємно готувався до повернення на ринг, але автомобільна травма не дала це зробити.

У 1967 році Пастрано став офіційним господарем президентської стейк-Хаус в Маямі-Біч, штат Флорида.

Тим не менш, на вимогу свого хорошого друга, співака Стива Алаймо[en], Пастрано розпочав кар'єру в кіно, яка тривала з 1967 по 1971 рік.

У 1964 році Пастрано з'явився на Шоу Джеки Глисон[en].

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Став першим абсолютним чемпіоном світу у напівважкій вазі.
  • Тренажер для відпрацювання комбінацій, придуманий Касом Д'Амато, отримав назву «Мішок Віллі» на честь Пастрано, якого його учень Хосе Торрес здолав у титульному бою. Тренажер був зроблений із п'яти матраців, обгорнутих навколо рами. Попереду матраців був намальований профіль людини, на якому було позначено зони, які були мішенню для ударів.

Посилання[ред. | ред. код]