Гарячі голови

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Гарячі голови!
Hot Shots!
Жанр комедія
Режисер Джим Абрахамс
Продюсер Пет Профт
Білл Бадалато
Сценарист Джим Абрахамс
Пет Профт
У головних
ролях
Чарлі Шин
Валерія Голіно
Ллойд Бріджес
Оператор Білл Баллерd
Композитор Сильвестр Левай
Кінокомпанія 20th Century Fox
Дистриб'ютор InterCom і Netflix
Тривалість 82 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 1991
IMDb ID 0102059
Наступний Гарячі голови! Частина 2

«Гарячі голови!» — американська пародійна комедія на фільм «Найкращий стрілець» за участю Чарлі Шина. Режисер — Джим Абрахамс.

Сюжет[ред. | ред. код]

Пілота-аса Щасливчика Харлі (Чарлі Шин) все життя переслідує комплекс дурної спадковості батьківською лінією. Як він говорив, «Мій батько любив реактивні літаки, і я люблю їх. Мій батько не міг зробити нічого нормально, і я не можу». Але він справжній ас, а країні (США) потрібні герої. Щасливчика Харлі знаходять в індіанському поселенні, куди він перебрався після звільнення із ВПС. Військові збирають групу найкращих пілотів для проведення військової операції в Іраку (названої «Сонний горностай») на новітніх реактивних літаках.

Дорогою із поселення в частину Харлі зустрічається із прекрасною вершницею — Ромадою Томпсон (Валерія Голіно). Ромада психолог у військовій частині, в яку прямує Щасливчик. Природно, Харлі закохується в неї. Але у нього є визначений «бзік»: при будь-якому порівнянні Харлі з батьком він зривається і втрачає над собою контроль. І спочатку Ромада дає негативну характеристику на нього. А після декількох нещасних випадків під час навчальних вильотів, особливо коли гине його друг Томпсон, Харлі і сам збирається залишити частину та взагалі ВПС. До того ж перед проведенням бойової операції противники поставки нових літаків проводять диверсію на авіаносці.

Але незважаючи на все це, операція буде завершена успішно, а Саддам Хуссейн отримає персональний «подарунок» у вигляді бомби від Харлі прямісінько у власні руки!

Цікавинки[ред. | ред. код]

  • В титрах написано декілька кулінарних рецептів.
  • Реактивні літаки, задіяні в зйомках — британські легкі винищувачі Folland Gnat. Вони ніколи не були на озброєнні Американських збройних сил. Іракські перехоплювачі та двомісний винищувач на початку фільму зображені літаки F-5 «Фрідом Файтер».

У ролях[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]