Деміен Вейн

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Деміен Вейн
Деміен Вейн після перезапуску New52
Історія
Видавець DC Comics
Дебют Як неназване немовля:
Batman: Son of the Demon (1987)
Як Деміен Уейн:
Batman #655 (вересень 2006)
Як Робін:
Batman and Robin #1 (серпень 2009)
Автор(и) Оригінальна версія: Майк В.Барр
Нова, поточна версія: Грант Моррісон, Енді Кубертена
Характеристики
Справжнє ім'я Damian Wayne
Повне ім'я Деміен Вейн
Позиція Добро
Зріст 168 см
Вага 60 кг
Псевдоніми Робін
Громадянство США
Актор Patrick Cavanaughd, Stuart Alland, Скотт Менвілл, Lucien Dodged, Yūki Kajid, Yuri Lowenthald і Yonas Kibreabd
Команди й організації
Сім'я Бетмена, Ліга Вбивць, Корпорація Бетмена, Юні Титани
Союзники
Бетмен, Найтвінг, Бетґьорл, Спойлер, Червоний Ковпак, Червоний Робін
Вороги
Джокер, Загадник, Отруйний Плющ, Пінгвін, Страхопудало та решта ворогів сім'ї Бетмена

Деміен Вейн (англ. Damian Wayne) — вигаданий персонаж коміксів всесвіту DC Comics. Син Брюса Вейна і Талії аль Гул. Онук суперлиходія Ра'са аль Гул, ворога Бетмена. Вперше згадується у виданні Batman: Son of the Demon («Бетмен: Син Демона»), виданому в 1987 році.

Дитячі роки[ред. | ред. код]

Вирощений в штучні утробі, в підлітковому віці Деміен був залишений матір'ю на піклування батька, який до цього не знав про існування сина. У дитинстві хлопчик пройшов тренування в Лізі Вбивць. У 10 років став Робіном.

У 2013 році Деміен Вейн потрапив в список 25 кращих героїв DC Comics за версією IGN.

Дитина, вперше згадана на сторінках коміксу «Бетмен: Син Демона», згодом фігурував у кількох історіях. В одному з випусків серії «Інші світи» (англ. Elseworlds) персонаж з ім'ям Теллант Вейн бореться зі своїм дідом Ра'сом аль Гул. Ра'с аль Гул виявляє секретне укриття Бетмена після його смерті і наказує Лізі Вбивць одягатися в костюми, схожі з тим, що носив Брюс Вейн. Талія і син Брюса теж переодягаються в костюми кажанів з метою знищити вороже угрупування.

У коміксах Kingdom Come (1996) дитину Талії і Бетмена звуть Ібн аль Ксу'ффаш, і він є прихильником Лекса Лютора. Він закохується в Нічну Зірку (англ. Nightstar), дочку Діка Ґрейсона і Зоряного Полум'я (англ. Starfire). Згідно з однією з версій, Ібн аль Ксу'ффаш шпигував за Лексом для Брюса Вейна. У Kingdom Come, авторства Еліота Маггіна аль Ксу'ффаш, повідомляє Брюсу, що його мати Талія все ще жива і є однією з послідовниць Матері Терези. Сиквел The Kingdom відкриває нові факти в історії сина Бетмена. Ра'с аль Гул планував зробити онука своїм наступником. Ібн аль Ксу'ффаш вбив діда, відрізавши йому голову. В історії Гранта Моррісона «Син Бетмена» (Batman and Son, 2006) дитина з ім'ям Деміен Вейн є результатом зустрічі Талії і Бетмена.

Сили і здібності[ред. | ред. код]

Завдяки тренуванням Ліги Вбивць Деміен досконало володіє майстерністю рукопашного бою[1]. Пройшов навчання з криміналістики, кримінології, акробатики і маскування. Вміє імітувати голоси і інтонацію інших людей. Деміен володіє просунутим знанням інженерії та механіки — він втілив в життя плани свого батька з будівництва бетмобіля. Незважаючи на юний вік, хлопчик є вдалим бізнесменом. Крім цього, він прекрасно володіє будь-якою зброєю, відомою людству[2].

Критика та відгуки[ред. | ред. код]

  • У 2013 році Деміен Вейн потрапив в список 25 кращих героїв DC Comics за версією IGN.[3]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. [[https://web.archive.org/web/20171218232208/http://www.titanstower.com/robin-iv-damian-wayne/ Архівовано 18 грудня 2017 у Wayback Machine.] Robin IV [Damian Wayne]. Titanstower.com.
  2. Damian Wayne/Robin [Архівовано 12 серпня 2014 у Wayback Machine.]. Savethiscity-rp.tumblr.com.
  3. Jesse Schedeen. The Top 25 Heroes of DC Comics [Архівовано 2 листопада 2015 у Wayback Machine.]. Ign.com.

Посилання[ред. | ред. код]