Дошкільна освіта в Австралії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Дошкільна освіта в Австралії триває один рік і розпочинається з п'яти років. Не є обов'язковою на всій території Австралії.

Уряд Австралії в 2008 році програму «Структура раннього навчання в Австралії: приналежність, сутність та становлення» (The Early Years Learning Framework for Australia: Belonging, Being and Becoming). Це навчання засноване на грі, його повинні пройти всі діти за рік перед початковою школою. Австралійський уряд виділив значні суми на інвестування цієї програми. Не в усіх штатах вона є обов'язковою, підготовка дітей відбувається вдома або в спеціальних дитячих клубах. До третини австралійських дітей не відвідують дитячі садочки.

Управління дошкільною освітою здійснюють відповідні департаменти урядів штатів і територій. Закони про освіту частин Австралії не можуть суперечити програмі дошкільної освіти. Вони також встановлюють розмір плати на підготовку.

Дошкільну підготовку здійснюється в:

  • дитячих садочках;
  • сімейних дитячих садочках;
  • однорічних підготовчих садочках;
  • вдома нянями, які закінчили відповідні курси.

Держава виділяє кошти батькам дітей, які проходять дошкільну підготовку.

Національною програмою передбачено фінансування підготовки вчителів раннього дитинства. В університетах для них забезпечуються додаткові місця, скасовується оплата за навчання.

Багато університетів засновують інститути та центри дослідження з питань дошкільної освіти. Велике значення надається підвищенню кваліфікації в центрах професійного розвитку, що є в кожному штаті чи території. Також базою можуть бути дитячі садочки.

Джерела[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]