Діана Палійська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Діана Палійська
Загальна інформація
Громадянство  Болгарія
Народження 20 серпня 1966
Пловдив
Зріст 173
Вага 66
Спорт
Країна Болгарія Болгарія
Вид спорту веслування на байдарках і каное
Участь і здобутки
Нагороди
Спортивні медалі
Представник Болгарія Болгарія
Веслування на байдарках і каное
Олімпійські ігри
Срібло Сеул 1988 K-2 500м
Бронза Сеул 1988 K-4 500м
Чемпіонат світу
Бронза Монреаль 1986 K-2 500м

Діана Палійська (болг. Диана Палийска), після одруження Радєва (болг. Радева; нар. 20 серпня 1966, Пловдив) — болгарська спортсменка, веслувальниця на байдарці, призерка Олімпійських ігор і чемпіонату світу.

Спортивна кар'єра[ред. | ред. код]

Діана Палійська народилася в Пловдиві і займатися веслуванням на байдарці почала з 1978 року в місцевому спортивному училищі «Васил Левський».[1]

Дебютувала на чемпіонаті світу 1985 року, зайнявши четверте місце в змаганнях байдарок-двійок разом з Ванею Гешевою і сьоме місце в змаганнях байдарок-четвірок. Стала постійною напарницею Вані Гешевої в байдарках-двійках і байдарках-четвірках.

На чемпіонаті світу 1986 в Монреалі в змаганнях байдарок-двійок разом з Ванею Гешевою Палійська завоювала бронзову медаль, а в змаганнях байдарок-четвірок зайняла четверте місце.

На чемпіонаті світу 1987 в змаганнях байдарок-четвірок зайняла п'яте місце.

На Олімпійських іграх 1988 Діана Палійська у складі байдарки-четвірки у фінальному заїзді прийшла до фінішу третьою, завоювавши разом з подругами Ванею Гешевою, Бориславою Івановою та Огняною Петровою бронзову нагороду, і в змаганнях байдарок-двійок разом з Ванею Гешевою Палійська завоювала срібну медаль.

На чемпіонаті світу 1989 зайняла сьоме місце в змаганях байдарок-четвірок, а в змаганях байдарок-двійок на дистанції 5000 м зайняла дванадцяте місце.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Младежки Център - Пловдив. youthcentre.plovdiv.bg. Архів оригіналу за 3 жовтня 2021. Процитовано 6 серпня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]