Ділянка незайманого лісу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ділянка незайманого лісу
Країна  Україна
Розташування невідоме
Площа 4
Дата анулювання: невідома
Причина анулювання: не зазначена

Ділянка незайманого лісу — пам'ятка природи, втрачений об'єкт природно-заповідного фонду України.

Створення[ред. | ред. код]

«Ділянка незайманого лісу» оголошена рішенням виконкому Івано-Франківської ради депутатів трудящих № 265 від 7 липня 1972 року. Точне місце розташування у рішенні про створення не зазначене.

Характеристика[ред. | ред. код]

Площа — 4 га.

Об'єкт на момент створення був представлений деревостаном природного походження, віком 130 років.

Скасування[ред. | ред. код]

Станом на 1 січня 2016 року об'єкт не міститься в офіційних переліках територій та об'єктів природно-заповідного фонду, оприлюднених на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних [Архівовано 4 травня 2016 у Wayback Machine.]. Але і в Міністерстві екології та природних ресурсів України, і в Департаменті екології та природних ресурсів Івано-Франківської обласної державної адміністрації відсутня інформація про те, коли і яким саме рішенням скасовано цей об'єкт. Отже, причина та дата скасування на сьогодні не відома.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Оскирко О. С., Василюк О. В., Марущак О. Ю. Втрачені об’єкти та території природно-заповідного фонду (1964–2016 роки): Івано-Франківська область // Регіональні аспекти флористичних і фауністичних досліджень: матеріали Третьої міжнар. наук.-практ. конф. (13-14 трав. 2016 р., смт Путила — м. Чернівці, Україна) / наук. ред. І. В. Скільський, А. В. Юзик; М-во екології та природ. ресурсів України, Нац. природ. парк «Черемоський» та ін. — Чернівці : Друк Арт, 2016. — C. 303-306.
  • Втрачені території природно-заповідного фонду Івано-Франківської області.