Жорж-Луї Буше

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жорж-Луї Буше
фр. Georges-Louis Bouchez
Жорж-Луї Буше фр. Georges-Louis Bouchez
Жорж-Луї Буше
фр. Georges-Louis Bouchez
Президент Реформаторського руху
Нині на посаді
На посаді з 18 листопада 2019

Народився 23 березня 1986(1986-03-23) (38 років)
Frameriesd, Arrondissement of Monsd, Ено, Валлонія, Бельгія
Відомий як політик
Країна Бельгія
Alma mater UCLouvain Saint-Louis – Bruxellesd[1], Вільний університет Брюсселя[1] і Collège Saint-Stanislasd
Політична партія Реформаторський рух
glbouchez.be

Жорж-Луї Буше (фр. Georges-Louis Bouchez; нар. 23 березня 1986, Фрамрі) — бельгійський і валлонський політик, юрист і місцевий урядовець, регіональний парламентарій, сенатор, з 18 листопада 2019 року голова Реформаторського руху.

Біографія[ред. | ред. код]

Жорж-Луї Буше дітячи роки повів у Кольфонтені. провінця Ено, Валонія, здобув освіту в Монсі, у 2007 році здобув ступінь бакалавра права в Університеті університету Сен-Луїса, а в 2009 році — ступінь магістра публічного права у Вільному університеті Брюсселя. Активіст руху за реформи, у 2009 році увійшов до політичного кабінету віцепрем'єр-міністра та міністра Дідьє Рейндерса. Деякий час працював і академічним викладачем. У 2012 році став членом міської ради в Монсі, а до 2016 року був членом міської ради, відповідальним, зокрема, за фінанси, бюджет та зайнятость. У 2014—2016 роках був членом парламенту Валлонії та парламенту Французької спільноти, де замінив Жаклін Галант[2]. Згодом обіймав різні посади в апараті партії.

На виборах 2019 року невдало балотувався до Палати представників, потім був кооптований до федерального Сенату[3]. У листопаді 2019 року став новим президентом Реформаторського руху, перемігши Дені Дюкарме у другому турі голосування[4].

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]