Журавльова Наталія Гаврилівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Журавльова Наталія Гаврилівна
Народилася 1918
Крюково, Лисогорське сільське поселення, Куйбишевський район, Ростовська область, СРСР
Померла 1994
Країна  СРСР
Нагороди
Герой Соціалістичної Праці
орден Леніна медаль «За трудову доблесть»

Наталія Гаврилівна Журавльова (1918, хутір Крюково (нині Куйбишевський район Ростовської області) — 1994) — працівник сільського господарства, Герой Соціалістичної Праці.

Біографія[ред. | ред. код]

Народилася в 1918 році на хуторі Крюково нині Куйбишевського району Ростовської області.

Закінчивши шість класів школи, пішла працювати у колгосп, де спочатку працювала дояркою. 20 років пропрацювала на ручному доїнні корів, потім стала майстром по вирощуванню молодняку – телятницею в колгоспі «Світанок» Родіоново-Несвітайського району Ростовської області. Приймаючи телят від корів, Наталія виходжувала їх до 10-місячного віку. Добовий приріст у телят досягав 1002 грама, що майже вдвічі перевищувало план.

Після розукрупнення колгоспу працювала в колгоспі з назвою «Росія». Займалася громадською діяльністю — обирається депутатом районної Ради трудящих.

У 1970-ті роки вийшла на пенсію. Жила на хуторі Каршенно-Анненкв Родіоново-Несвітайського району Ростовської області з чоловіком і дітьми: двоє синів і дочка.[1]

Указом Президії Верховної Ради СРСР від 22 березня 1966 року за досягнуті успіхи у розвитку тваринництва, збільшення виробництва і заготівель м'яса Наталії Журавльовій Наталії Гаврилівні присвоєно звання Героя Соціалістичної Праці з врученням ордена Леніна і золотої медалі «Серп і Молот». Також нагороджена медалями, серед яких «За трудову доблесть».

Померла в 1994 році.

Посилання[ред. | ред. код]

  • Журавльова Наталія Гаврилівна. // Сайт «Герои страны» (рос.).

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Журавлева Наталья Гавриловна. Архів оригіналу за 11 квітня 2019. Процитовано 1 травня 2019.