Засоби масової інформації Сан-Томе і Принсіпі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Засоби масової інформації Сан-Томе і Принсіпі включають телекомунікації, телебачення і радіо.

Телебачення та радіо[ред. | ред. код]

У 1997 році в країні налічувалося близько 38 000 радіоприймачів і 23 000 телевізорів. Найменше телевізорів було в Принсіпі, а Ільєу-дас-Ролас був останнім населеним пунктом, де не було телебачення. Трансляції ведуться португальською мовою з деякими трансляціями креольською мовою. У Нголі (анголарська креольська) та Лунгуйє (креольська мова Принсіпі) мовлення відсутнє.

Є кілька телевізійних станцій, найстарішою з яких є громадський канал TVS, який протягом багатьох років був єдиною національною станцією.[1] Нещодавно країна отримала TV CPLP, і деякі з його програм транслюються, мережа вперше вийшла в ефір у 2016 році.

Серед загальнонаціональних радіостанцій — RNSTP (Національне радіо Сан-Томе і Принсіпі) та RDP África. У Принсіпі також є своя радіостанція.

Інтернет[ред. | ред. код]

Пошуковий провайдер — Google STP, який нещодавно з'явився. У країні немає інших провайдерів, навіть власних.

Газети[ред. | ред. код]

Найпопулярнішою газетою є «Téla Nón»,[2] яка видається португальською мовою з кількома статтями, написаними мовою форро (можливо, це єдина газета). У перші роки свого існування вона була переважно єдиною газетою в країні, сьогодні існує близько 3 газет. Двома іншими основними мовами, нгола (ангольська креольська) та прінсіпенська креольська, нічого не друкується.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. List of television stations at the website of São Tomé and Príncipe
  2. Website of Tela Non

Література[ред. | ред. код]

  • São Tomé and Príncipe: Directory. Africa South of the Sahara 2004. Regional Surveys of the World. Europa Publications. 2004. ISBN 1857431839.

Посилання[ред. | ред. код]