Київська казка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Київська Казка
Жанр мистецтво авторської ляльки, ведмедиків Тедді, лялькових будинків, мініатюр та фігуративного мистецтва
Дати щороку, травень-червень
Місце проведення Мистецький Арсенал, Український дім, Київ.
Засновники Асоціація "Мир. Краса. Культура."
Вебсайт
Офіційна сторінка Салону


Київська Казка в Українському Домі (експозиція)

«Київська казка» — міжнародний Салон авторської ляльки у Києві, спрямований на популяризацію мистецтва авторської ляльки в Україні.

Одна з найбільших в Європі виставок, присвячених мистецтву авторської ляльки.

Щороку о другій половині травня Салон знайомить киян та гостей столиці з найширшим діапазоном робіт, що виявляють тенденції і вектор розвитку мистецтва ляльки, демонструючи нові колекції художників з різних країн, експозиції творчих об'єднань, галерей, шкіл та музеїв.

Автором ідеї та концепції Салону «Київська Казка» є Антон Сазонов, громадський діяч, президент Асоціації «Мир. Краса. Культура.», соціальний підприємець, колекціонер, галерист та меценат.

Київська казка - унікальний за красою та видовищністю виставковий проект, що об'єднує в експозиції тисячі авторських ляльок, ведмедиків Тедді та мініатюр понад 400 художників з різних країн світу на центральних та найпрестижніших виставкових майданчиках (Мистецький Арсенал, Український Дім). Салон вже по праву зайняв місце головної культурної події весни в столиці Україні.

Культурна подія такого рівня, присвячена авторським лялькам та іграшкам, є унікальною для України за своєю виставковою та культурно-розважальною програмою і стала гідним регулярним місцем зустрічі для майстрів, колекціонерів і шанувальників цього виду мистецтва з різних країн.

Щорічно Салон відвідують понад 40000-45000 відвідувачів.

Програма Салону[ред. | ред. код]

Відомі художники-лялькарі з різних країн світу
Лаура Скаттоліні (Італія)
Сільвія Везер (Німеччина)
Сью Лін Ван (Німеччина)
Петро Пінчук (Україна)
Елоіз (Франція)

Виставкова програма Салону складається з декількох блоків:

- Авторські експозиції майстрів художньої ляльки, антикварні ляльки, а також роботи творчих об'єднань, експозиції тематичних галерей. Серед виставкової експозиції можна побачити ляльок всесвітньо визнаних класиків сучасного мистецтва і роботи молодих художників.

- Виставка-ярмарок авторських ведмедиків Тедді та їхніх друзів, в якій представлені художники-теддісти з різних країн світу;

Казковий світ Салону
Констанція, Хільдегард Гюнцель (Німеччина)
Антон Сазонов та телеведуча Кульбаба
Ведмедики Тедді на Салоні
Ляльки Світу - Бетс та Емі Ван Боксель (Нідерланди)
Дизайнер одягу Катерина Шаховська із донькою

- Міжнародний виставковий проект "Ляльки Світу", представлений дипломатичними представництвами різних країн, в якому експонуються авторські роботи відомих майстрів з різних країн, які допомагають відвідувачам Салону доторкнутися до культури народів світу, відчути їх яскравість і самобутність у калейдоскопі Світової культурної спадщини;

- Міжнародний благодійний проект "Зіркові Ляльки творять Добро!", В рамках якого яскраві особистості (зірки шоу-бізнесу, музиканти і виконавці, кутюр'є, актори кіно, телеведучі та інші творчі особистості) сучасної України та інших країн представляють власні роботи, а також створені у співдружності з відомими майстрами. Завдяки "Зірковим лялькам" збираються кошти під час благодійного аукціону для реалізації соціальних, освітніх та культурно-просвітницьких програм для дітей та молоді із соціально незахищених верств населення України.

Міжнародний благодійний проект - Зіркові Ляльки творять Добро!
Кутюр'є Діана Дорожкіна
Ольга Сумська та Віталій Козловський
Руслана Писанка
Хільдегард Гюнцель, майстер

Майстер-класи та лекції[ред. | ред. код]

В рамках кожного Салону проводяться тематичні лекції та майстер-класи з декорування і виготовлення ляльки та ведмедиків Тедді від визнаних майстрів лялькового мистецтва.

Майстер-класи та лекції
Шеллі Торнтон (США, НІАДА)
Івонн Фліпс (Нідерладни, ДАБІДА)
Оксана Скляренко (Україна)

Найбільша лялька в Світі[ред. | ред. код]

21 травня 2011 на Європейській площі в рамках проведення 2го міжнародного Салону «Київська Казка» була створена найбільша лялька у світі на ім'я «Веселинка» в образі українки висотою 21,5 метрів.

Конкурсна програма Салону[ред. | ред. код]

Щорічно на Салоні «Київська Казка» присуджуються премії найкращим художникам-лялькарям і теддістам: Гран-прі «Найкращий художник-лялькар» і «Найкращий Тедді-майстер», Приз глядацьких симпатій для лялькарів і теддістів (присуджується з 2011 року). З 2012 року введено ще кілька додаткових спеціалізованих номінацій для художників-лялькарів і теддістів.

Гран Прі «Найкращий художник лялькар» - 2010 - Катерина та Олена Попови (Україна) - 2011 - Оксана Остапчук (Україна)

Гран-Прі «Найкращий Тедді-майстер» - 2010 - Ірина Лі (Україна) - 2011 - Ірина Трушковська (Україна)

Приз глядацьких симпатій: Ляльки - 2011 - Тамара Півнюк (Україна)

Приз глядацьких симпатій: Тедді - 2011 - Ірина Дубчак (Україна)

Переможці конкурсів Салону "Київська Казка"
Катерина та Олена Попови
Ірина Дубчак
Ірина Лі

Примітки[ред. | ред. код]

Міжнародний Салон авторської ляльки «Київська казка» проводиться Асоціацією «Мир. Краса. Культура.» за участю People to People International, волонтерів Університету «Крок».

Посилання[ред. | ред. код]