Князь Удача Андрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Князь Удача Андрійович
рос. Князь Удача Андреевич
Жанр сімейний фільм
пригодницький фільм
комедія
Режисер Геннадій Байсак
Сценарист Валерій Прийомихов
У головних
ролях
Євген Пивоваров
Дмитро Головін
Оператор Олександр Мас
Композитор Геннадій Гладков
Художник Олег Краморенко
Кінокомпанія Кіностудія ім. М. Горького
Тривалість 79 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1989
IMDb ID 0097675

«Князь Удача Андрійович» (рос. «Князь Удача Андреевич») — радянський дитячий пригодницький фільм режисера Геннадія Байсака, який вийшов на центральної кіностудії дитячих і юнацьких фільмів імені М. Горького у 1989 році. Екранізація повісті Валерія Прийомихова «Двоє з обличчями малолітніх злочинців».

Сюжет[ред. | ред. код]

Незважаючи на невдоволення педагогів і батьків, двоє шкільних друзів на прізвисько Гвинт і Кухня не на жарт захоплюються історією свого міста і довколишніх сіл. Намагаючись обґрунтувати свою позицію, вони відправляються в сусіднє село, щоб поспілкуватися зі старожилом і дізнатися цікаві факти про свою рідну землю. Дідусь розкрив їм таємницю про старовинні скарби великого князя Удачі Андрійовича. Хлопчики вирішили їх відшукати, але побачили, що їх випередили.

Учні не керувалися жадібними намірами, вони просто хотіли знайти скарб, пов'язаний з історією їх міста. Однак, замість обіцяної карти, в бібліотечній книзі виявили лише вирвані сторінки. Розчаровані друзі вирішили самостійно вести розслідування, адже підтримки від старших вони так і не дочекалися. Для того, щоб знайти злодія, хлопчакам доведеться задіяти всю свою уважність і бути на сторожі.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]