Контейнерний будинок

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Контейнерний будинок  - споруда з транспортних контейнерів, призначена для житла. Конструктивно контейнерний будинок представляє з себе сукупність прямокутних металевих конструкцій що з'єднані в одну будову [1] .

Контейнерний будинок.

Для будівництва таких будинків використовують контейнери, які були призначені для вантажоперевезень. Будівництво будівель з контейнерів технологічно простіше будівництва традиційними методами, до того ж міцність контейнерів дозволяє застосовувати їх у районах, де часто оголошуються ураган і торнадо [2].Часто контейнерні будівлі використовують як житло для людей що опинилися без житла в результаті стихійних лих чи військових конфліктів [3].

Але є і недоліки, наприклад те що контейнери самі по собі досить коштовні і навіть перевершують ціною аналогічні об'ємом традиційні будівлі. Тому на роль контейнерів для будинків як правило йдуть ті що були списані після багаторічного використання.Також недоліком контейнерного житла є вузькість контейнерів, що не сприяє ефективному використанню житлового простору.

Одним із перших із контейнерами як житлом почав експериментувати Адам Калкін, художник та архітектор із Нью-Джерсі.

Вид нової архітектури створення будівель та інфраструктури з морських контейнерів називається "карготектурою" (від іспанського cargo — вантаж морського судна і від давньогрецького τεκτονική).

Див також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Hotel changes the landscape of building. Архів оригіналу за 5 червня 2022. Процитовано 5 червня 2022.
  2. Investigating Current Status of Container Housing. Архів оригіналу за 3 червня 2018. Процитовано 5 червня 2022.
  3. Контейнер клуб