Користувач:Angelina Bulatchyk/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Секс-вайф (англ. sex wife) — це соціальна та сексуальна практика, в рамках якої дружина згодна на сексуальні відносини з іншими партнерами за відома та згодою свого чоловіка. Часто ця практика асоціюється з субкультурою "куколдінгу" (англ. cuckolding), де чоловік отримує емоційне задоволення від того, що дружина має сексуальні відносини з іншими, іноді беручи у цьому певну участь або будучи свідком цих відносин.[1]

Характеристика

[ред. | ред. код]

Відмінною особливістю практики є відсутність вимоги до побудови емоційних чи романтичних відносин між дружиною та її іншими сексуальними партнерами, акцент робиться на сексуальній свободі та експериментуванні. Однак, важливими є також взаємна довіра та повага між подружжям, а також вміння відкрито обговорювати сексуальні бажання та межі.

Про це розповідає українська авторка під псевдонімом Лаура Файнгольд у книзі «А хто Ви: sex-wife або hot-wife?»[2]. Розкриваючи різницю між цими поняттями, що прийняті у субкультурі. А також розповідає про реальний досвід подружнього життя у немоногамних відносинах.

Практика секс-вайф часто побудована на основах взаємної довіри та відвертості всередині подружжя, а також здатності вирішувати можливі емоційні чи романтичні комплікації. Для деяких пар така практика може посилювати інтимність та спільний сексуальний досвід.

Секс-вайф може впливати на подружні стосунки позитивно, зміцнюючи їх через збільшення довіри та відкритості, але також має потенціал для породження комплексних емоційних викликів і можливих конфліктів.[3] Соціальні норми, законодавчі обмеження та культурні упередження можуть робити цю практику складною для відкритого прийняття в деяких суспільствах.[4]

Див. також

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Cacchioni, Thea (2007). Heterosexuality and 'The Labour of Love': A Contribution to Recent Debates on Female Sexual Dysfunction (англійська) (вид. 10(3)). Sexualities. с. 299—320.
  2. Файнгольд, Лаура (2023). А хто Ви: секс-вайф або хот-вайф?. Київ.
  3. Taormino, Tristan (2008). Opening Up: A Guide to Creating and Sustaining Open Relationships (англійська) . Cleis Press.
  4. J. Ley, David (2009). The Myth of Sex Addiction (англійська) . Rowman & Littlefield Publishers.