Користувач:Foxy~tor/Доктор Гайнц Дуфеншмірц

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Доктор Гайнц "Дуф" Дуфеншмірц (інша версія Хайнц Дуфеншміртц, англ. Heinz Doofenshmirtz) - персонаж мультсеріалів DisneyTVA "Фінеас і Ферб" і "Закон Майло Мерфі". У "Фінеасі і Фербі" був злим науковцем, який хотів розквитатися з шибиниками з дитинства, відібрати в брата владу над територією Трьох Штатів і будь-які злі справи. Боровся з качкодзьобом Перрі. Володів "Корпорацією Злого Дуфеншмірца", яка тепер називається "Корпорація ... Дуфеншмірца", бо у "Законі Майло Мерфі" уже навпаки робить добрі справи. В оригіналі доктор Дуфеншмірц має німецький акцент. Він походить з вигаданої європейської країни Дрюсельштейн.

Дуфеншмірц є в декількох товарах, включаючи книжки[1][2][3][4]  та відеогру[5].

Гайнц Дуфеншмірц
Перша поява "Американські гірки", 1-ий епізод 1-го сезону "Фінеаса і Ферба" (2007 рік)
Остання поява "Фінеас і Ферб: Кендес проти Всесвіту" (2020 рік)
Автор Ден Повенмайр, Джеф "Свомпі" Марш
Інформація
Прізвисько Дуф, Доктор Ді, Гайнц Оцелот, Агент Дуф, Професор Час
Дружина Шарлін Дуфеншмірц (колишня)
Діти Ванесса Дуфеншмірц (донька
Родичі

Роджер Дуфеншмірц (молодший брат), містер та місіс Дуфеншмірц (рідні батьки),

сім'я оцелотів
Місце проживання Денвілль
Національність З Друсельштейну

У "Фінеасі і Фербі"[ред. | ред. код]

Спочатку Дуфеншмірц зображений як безглуздий, незграбний злий науковець. У нього було нікчемне дитинчтво і життя. Батьки любили його молдшого брата Роджера, а його ні. Тепер він прагне захопити територію Трьох Штатів, поквитавшись таким чином з братом, який є її мером, помститися іншому, що йому дошкуляло раніше і робить всілякі погані справи. Для цього він використовує різні прилади які він називає «-інаторами». У нього є ворог. Секретний агент качкодзьоб, з кодовим ім'ям Агент Пе. Насправді його звуть Перрі, живе він у сім'ї Флінн-Флетчерів прикдаючись домашнім улюбленцем, який нічого не робить. Незважаючи на твердження, що він доктор, він фактично придбав докторську ступінь в Інтернеті.

З епізоду до епізоду качкодзьоб руйнує плани Дуфеншмірца. Але інколи Дуф таки виконує свій злий план. Коли таке стається він спочатку радіє, а потім зазвичай розуміє, що це дуже погано і сам хоче його зірвати.

У Дуфеншмірца є дочка від колишньої дружини - Ванесса Дуфеншмірц. У першому сезоні вона відкрито ненавидить свого батька, за те що той поганець, та ще й поводиться з нею як з дитиною. Але протягом серіалу їх стосунки налагоджуються. Вона вдивляється в його хороші риси і розуміє, що він її любить і як може піклується. І він теж змінює погляди на "свою маленьку дівчинку".

До свого ворога, Перрі Качкодзьоба, він теж поступово змінює ставлення. Спочатку розкриваючи план, він хапає його у пастку із намірами вбити. Але згодом, в епізоді "Міпопея у Сіетлі", він свого ворога називає другом. Звісно, адже саме з ним він проводить розмови на сердечні теми, уже просто хапаючи в пастки без наміру вбити. Видно, що йому подобаються їхні бійки і таке інше. Перрі також жаліє Дуфа і любить його. Часом навіть помагає з різними проблемами.

У фіналі серіалу, в серії "Останній день літа" Дуф таки досягає мети і захоплює територію Трьох Штатів за допомогую Повторювач-інатора, який знову і знову повторює один той самий день. Завдяки цьому він наперед знає усі кроки Перрі Качкодзьоба і втілює свій план. Зайнявши місце губернатора він підписує закон за яким Агент Пе немає права протидіяти йому. Втіливши свій план він дізнається, що Ванессу прийняли в стажуватися в ОБКА. Він не задоволений цьому, адже це "хороші хлопці" і його вороги. Але поставивши щастя доньки вище за своє і усвідомивши, що він не має бути поганцем він дозволяє Ванессі стажуватися в ОБКА, згодом сам ставши її членом.

Альтернативна версія[ред. | ред. код]

Як видно з фільму "Фінеас і Ферб: У другому вимірі" він має альтернативну версію.

Невідомо чи існує альтернативна версія його брата Роджера, але дитинство Дуфа-2 було не таким паскудним, як у 1-го. Єдине, що поранило його серце, те що він загубив іграшкового поїзда Чух-Чуха. Як він говорить, це й породило зло в його серці.

Коли виріс Дуфеншмірц-2 одружився на альтернативній Шарлін, яка народила йому альтернативну Ванессу. На меті у Дуфа-2 теж було захопити Триштаття. Він розробив план. Для завоювання він створив гігантську армію з роботів. Альтернативне ОБКА зрозуміли його план, і відправили альтернативного Агента Пе зупинити його за будь-яку ціну. Та Дуф-2, який хитріший і розумніший від своєї іншовимірної версії, не просто вбив качкодзьоба, а зробив з нього кіборга, переналаштувавши на зло.

Потім Дуфеншмірц відправив його та роботів на повномасштабне захоплення Триштаття, що увінчалося успіхом. В результаті всі підприємства Трьох Штатів потрапили під контроль родини Дуфеншмірц Він впроваджує тиранію і свої дуфзакони.

У якийсь момент під час правління родини Дуфеншмірц Кендес-2 заснувала Опір - організацію, яка прагнула покінчити з їхнім правлінням раз і назавжди. Протягом кількох років Дуфеншмірц-2 та Опір протистоять один одному, паралельно протистоянню Перрі та Дуфа з першоговиміру. Але Дуфеншмірцу-2 вдається зберегти правління своєї сім'ї , не даючи Опору жодних шансів на перемогу.

Отак і йде його життя, допоки Дуфеншмірц з Фінеасом і Фербом не роблять ДругийВимір-інатор. Тепер Дуф-2 ставить собі мету заволодіти Триштаттям з другого виміру але Дуфеншмірц-1 віддає Дуфеншмірцу-2 свого поїзда Чух-Чуха, якого він не губив і Дуф-2 кається. Опір звергає його з влади і садить до в'язниці.

У "Законі Майло Мерфі"[ред. | ред. код]

Доктор Дуфеншмірц з'являється в амому кінці першого сезону серіалу і стає постійним персонажем другого. В епізоді "Ефект Фінеаса і Ферба" ​​він дізнається, що саме він винайде машину часу і назветься Професором Часом. Він робить першу версію машини часу і з іншими героями зупиняє живі Фісташки, які захоплять Землю у майбутньому. Після цього його будинок вибухає через Закон Мерфі і Дуфеншмірц переїджає жити до сім'ї Мерфі.

Залишивши злі дні позаду він дружить з Перрі Качкодзьобом і шукає себе у добрих справах, створюючи хороші -інатори, але не помічаючи того, все одно створює проблеми. У серії "Хворий", він дізнається, що ОБКА платить Перрі за те, щоб той доглядав за цим. Дуфеншмірц почувався пригнічено, кажучи, що Перрі дружить з ним за гроші. Він справді ображається на качкодзьоба і рве з ним усі стосунки, називаючи його зрадником. Потім він шукає нового приятеля і починає дружити з Дакотою. Той теж втратив свого друга Кавендіша, який зник Тож Дуф з Дакотою починають його шукати.

Створення та дизайн[ред. | ред. код]

  1. Book sources. Wikipedia (англ.). Процитовано 14 лютого 2021.
  2. Bergen, Lara; Marsh, Jeff (2009). Runaway hit. New York, New York. ISBN 978-1-4231-1797-1. OCLC 232977405.
  3. www.amazon.com https://www.amazon.com/Phineas-Ferb-Wild-Surprise-Novelizations-ebook/dp/B003U89MIK. Процитовано 14 лютого 2021. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  4. www.amazon.com https://www.amazon.com/Phineas-Ferb-Thrill-rama-Chapter/dp/1423117999. Процитовано 14 лютого 2021. {{cite web}}: Пропущений або порожній |title= (довідка)
  5. Phineas and Ferb :: DS Game Review. Kidzworld (англ.). Процитовано 14 лютого 2021.