Користувач:Katya grebinyuk/Spin

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Spin - американський музичний журнал, заснований в 1985 році видавцем Бобом Гуччіоне-молодшим. Журнал перестав випускатися у пресі в 2012 році і в даний час працює як інтернет-видання, що належить підрозділу Billboard-Hollywood Reporter Media Group Valence Media.

Історія[ред. | ред. код]

У перші роки існування, журнал став відомим завдяки публікаціями матеріалів про широкий спектр музичних жанрів з упором на коледж-рок і хіп-хоп . Журнал мав еклектичний і сміливий підхід до публікацій, нехай і вважався безсистемним. Spin створювався, як національна альтернатива журналу Rolling Stone, з його упором на відомих музикантів. Центральне місце в журналі займали нові виконавці, такі як R.E.M., Прінс, Run-D.M.C., Eurythmics, Beastie Boys і Talking Heads; однак, на його обкладинках довгий час робили ставку на відомих персон, таких як Боб Ділан, Кіт Річардс, Майлз Девіс, Aerosmith, Лу Рід, Том Вейтс і Джон Лі Хукер - статті Барта Булла про Хукер були відзначені першою великою нагородою журналу.

Публікація темношкірих музикантів на обкладинці Spin, в той час, вважалося ризикованим кроком, який міг потенційно позначитися на його продажах. Протягом довгого часу в журналі друкувалися матеріали про проблеми СНІДу, що також вважалося дуже ризикованим на той період, так як навіть через статей про геїв ЗМІ могли втратити рекламодавців, так як ця тема була тісно пов'язана з хворобою [джерело не вказано 3164 дня ]. У культурному плані, журнал, присвячував багато статей оглядам: хардкор-панку, альт-кантрі, реггі, етнічної музики, експериментального року, джазу, а також альтернативним музичних напрямків, таким як, що набирають популярність на початку 1980-х коледж-рок і андеграундна музична сцена. Такі виконавці, як The Ramones, Патті Сміт, Blondie, X, Black Flag, колишні члени The Sex Pistols і The Clash, а також інші групи раннього панк-року і нової хвилі займали центральне місце в редакційну політику журналу, вони широко були присутні в оглядах і статтях, а також постійно згадувалися на його сторінках, в той час як Rolling Stone і інші видання, ледь визнавали їх існування. Широке висвітлення хіп-хоп музики і культури, особливо одним з редакторів видання, Джоном Ліланд, сильно виділяла Spin від інших музичних ЗМІ того часу, які не приділяли серйозної уваги цього жанру [джерело не вказано 3164 дня].

До редакції журналу входили люди тісно пов'язані з музикою і культурою, такі як Лідія Ланч, Генрі Роллінз, Девід Лі Рот, Дуайт Йокам і інші, всі вони були новаторами в своїх жанрах. Також, Spin висвітлював музичну сцену таких міст, як Остін (штат Техас) і Глазго (Шотландія), в період, коли вони були ще не визнані, як культурні інкубатори. У 1990 році стаття присвячена сучасній американській блюзової сцені, вперше принесла національне визнання журналісту Р. Л. Бёрнсайду. Освітлення Spin американських мультиплікаторів манги, монстр-траків, андеграундних художників, Twin Peaks, і інших немейнстрімових культурних явищ, було характерною рисою редакційної політики журналу, в його ранній період.

Наприкінці 1987 року батько видавця Spin, Боб Гуччіоне-старший, раптово припинив видання журналу, незважаючи на те, що багато хто вважав його успішним (на той момент тираж Spin становив 150000 примірників). Незважаючи на це, Гуччіоне-молодший зміг згуртувати більшу частину своїх співробітників, знайти нових інвесторів і офіси, і після припинення друку на один місяць, повернувся з об'єднаним випуском листопадового і грудневого номерів.

У 1997 році Гуччіоне-молодший продав журнал видавництву Miller Publishing. У лютому 2006 року Miller Publishing продав журнал, менш ніж за $ 5000000, сан-франциской компанії McEvoy Group LLC, яка також є власником видавництва Chronicle Books. [2] Це компанія, заснувала Spin Media LLC в якості холдингової компанії. Нові власники замінили головного редактора Сі Мішель (була головним редактором з 2002 року) на Енді Пембертона (англ. Andy Pemberton), колишнього редактора Blender. Перший випуск, який був виданий в період його нетривалого перебування на посаді, був липневий випуск 2006 року, надрукований на принтері в травні 2006 року, і демонстрував Бейонсе на обкладинці. Пембертон був звільнений з Spin в наступному місяці, в червні 2006 року. Поточний редактор, Даг Брод (англ. Doug Brod), був виконавчим редактором під час перебування Сі Мішель на посаді.

На двадцяту річницю журналу, редакція випустила книгу хронік останніх двох десятиліть в музиці. Книга містила нариси про брит-попа, гранже, емо, і багатьох інших жанраж музики, а також матеріали про таких знакових музичних виконавців, як Nirvana, Marilyn Manson, Weezer, Nine Inch Nails, Limp Bizkit і The Smashing Pumpkins.

C лютого 2008 року Spin почав видаватися в цифровому форматі через портал Texterity.

У числі відомих авторів журналу були: Роберт Крістгау, Баррі Майкл Купер, Дейв Іггерс, Чак Клостерман, Байрон Коулі, Кім Франс, Тед Фрайнд, Елізабет Гілберт, Енді Грінвальд, Вільям T. Воллман, Вілл Хермес, Дейв Ітзкоф, Девід Буржеоіс, Джон Ліланд, Барт Булл, Гріл маркус, Метт Грейнінг, Гленн O'Брайен, Норман Мейлер, R. Мельцер, Карен Шумер, Вільям Берроуз, Антон Корбейн, Боб Грун, Роберта Бейлі, Джон Долан, Роб Танненбаум, Джонатан Амес, Стровберрі Саройан, Пол Біхен (засновник Manimal Vinyl), Майкл O'Донохью, Бöнц Іелоун, Ден Акерман і Марк Спітц.

[[Категорія:Журнали англійською]] [[Категорія:Щомісячні журнали]] [[Категорія:Музичні журнали США]] [[Категорія:Друковані видання, засновані 1985]]