Користувач:Lav.rina0204/Чернетка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Логотип КМЦ

Київський молодіжний центр[ред. | ред. код]

Київський молодіжний центр (КМЦ) — комунальна установа виконавчого органу Київської міської державної адміністрації (КМДА). Підпорядковується безпосередньо Департаменту молоді та спорту при КМДА. Молодіжний центр створює безкоштовні можливості для молоді, зокрема працює за такими напрямками як розвиток, профорієнтація, ресурсна підтримка, менторство, адвокація. Діяльність КМЦ охоплює популяризацію спорту, мистецтво, популяризацію екосвідомого способу життя, саморозвитку тощо. Із березня 2020 року діяльність КМЦ (у зв'язку з протидією поширення коронавірусної інфекції) була перенесена в онлайн-формат на платформи в Instagram, Facebook та Telegram.

Історія створення[ред. | ред. код]

Київський молодіжний центр почав свою історію від Київського молодіжного центру праці (КМЦП). КМЦП був створений 1993 року як державна структура, що знаходиться в підпорядкуванні Київської міської державної адміністрації. Головним завданням Київського молодіжного центру праці було надання різноманітної допомоги з питань тимчасового та повного працевлаштування, перепідготовки та підвищення кваліфікації молоді, координації та розвитку міжнародних молодіжних програм, підтримки підприємницьких та громадських ініціатив молодих людей, активізації міжнародного молодіжного та студентського обмінів тощо.

Основними напрямками роботи КМЦП було:

  • працевлаштування молоді в Україні за допомогою Молодіжної біржі праці, яка пропонувала різноманітні послуги щодо постійної та тимчасової зайнятості молоді, надала їй правову та психологічну допомогу з питань працевлаштування;
  • підтримка підприємницької ініціативи молоді, шляхом надання консультацій з бізнес-планування та іншої сервісної підтримки молодих підприємців.

Діяльність КМЦП керувалася Розпорядженням про Київський молодіжний центр праці 2005[1] та 2010[2] років. 2015 р. КМДА внесла зміни до Розпорядження від 21.04.2005 #642 "Про затвердження Положення про Київський молодіжний центр праці"[3], яким перетворила Київський молодіжний центр праці на Київський молодіжний центр.

"Центр створений з метою виконання програм і здійснення заходів із соціального та правового захисту молоді, сприяння інтелектуальному, моральному, духовному розвитку молоді, реалізації її творчого потенціалу, працевлаштуванню та зайнятості молоді у вільний від навчання час, популяризації молодіжного підприємницького руху, формування здорового способу життя в молодіжному середовищі"[4]

Формати діяльності[ред. | ред. код]

Пріоритетним форматом роботи КМЦ є неформальна освіта, яка здійснюється у таких напрямках[1]:

  1. Розвиток — лекторії, тренінги, стажування, майстер-класи, квізи та вікторини, марафони, вебінари та курси з різної тематики, зокрема журналістики, тайм-менеджменту, фото-, відеомайстерності, бізнесу, медіаграмотності та інших сфер.
  2. Профорієнтація — допомога молодим людям визначитися з майбутнім фахом — профорієнтаційні тренінги, майстер-класи, екскурсії до компаній, знайомства з представниками різних професій.
  3. Спорт — проведення відкритих тренувань, змагань та фестивалів із вільним доступом до професійного та аматорського спортивного приладдя.
  4. Ресурсна підтримка — організаційна, матеріально-технічна та інформаційна.
  5. Менторство — підтримка та супровід ваших проектів, допомога з менеджментом, фандрайзинг, створенням бюджету, комунікація, пошук волонтерів та в інших напрямах.
  6. Адвокація — представництво та захист інтересів, просування ідей, допомога у подоланні бюрократичних перешкод.

Місія[ред. | ред. код]

Місія Київського молодіжного центру — налагодження взаємодії між молоддю та владою шляхом посилення впливу громадянського суспільства на розвиток столиці та країни в цілому.

Постійні проєкти[ред. | ред. код]

Youth Stage — Молодіжна платформа [5] — організація зустрічей з депутатами та їхніми помічниками і консультантами, аби молодь могла з перших вуст дізнатися про політичні процеси в країні та почати свою політичну кар’єру.

ПроПрофесії [6] — комплексна профорієнтація: від спеціалізованого тесту для визначення схильностей до індивідуальних консультацій з психологами-профорієнтологами, від екскурсій на виробництво до практичних тренінгів. Також проєкт знайомить молодь з різними професіями та влаштовує зустрічі з їхніми представниками та експертами.

Керівництво[ред. | ред. код]

За часів створення та існування КМЦП Генеральним директором був Нагурний Олександр Олександрович. З моменту створення Київського молодіжного центру як установи з липня 2015 року директоркою є Куценко Анна Станіславівна.

Посилання[ред. | ред. код]

Офіційний сайт

Сторінка в Instagram

Cторінка в Facebook

Cторінка в Telegram

Акаунт в TikTok

Канал в YouTube

  1. Київський молодіжний центр. Київський молодіжний центр (укр.). Процитовано 3 листопада 2020.