Кітсап (військово-морська база)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кітсап
Naval Base Kitsap
size Вашингтон, округ Кітсап в США США
Емблема військово-морської бази Кітсап
Місце розташування військово-морської бази Кітсап на карті штату Вашингтон
Координати47°43′14″ пн. ш. 122°42′47″ зх. д. / 47.72056° пн. ш. 122.71306° зх. д. / 47.72056; -122.71306
Типвійськово-морська база
Інформація про об'єкт
Оператор ВМС США
Стандіючий
ВебсайтNaval Base Kitsap
Історія об'єкта
У використанніз 1917–по т.ч.
Північноамериканський тихоокеанський час (UTC−8)

Військово-морська база Кітсап (англ. Naval Base Kitsap) — військово-морська база ВМС США, яка розташована на півострові Кітсап у штаті Вашингтон. База створена в 2004 році шляхом злиття колишньої військово-морської бази Бремертон з військово-морською базою підводних човнів Бангор. Це пункт постійної дислокації сил флоту у Вест-П'юджет-Саунді, на якому розгорнуті об'єкти інфраструктури, що забезпечують експлуатаційні потреби бази, підтримку як для надводних кораблів, так й атомних підводних човнів флоту разом з балістичними ракетами ПЧ та іншим флотським озброєнням. Кітсап є однією з чотирьох ядерних верфей ВМС США, одним з двох об'єктів стратегічної ядерної зброї, і єдиний сухий док на Західному узбережжі, здатний прийняти капітальні кораблі американського флоту будь-якого класу, зокрема авіаносець класу «Німіц», і найбільший склад палива ВМС. Військово-морська база Кітсап є третьою за величиною військово-морською базою в США.

Структура бази також надає послуги, програми та приміщення для розміщених ними бойових команд, діяльності орендарів, екіпажів кораблів і цивільних службовців. Це найбільша військово-морська організація в північно-західному регіоні ВМС, яка складається з інсталяцій у Бремертоні, Бангорі, Індіан-Айленд, Манчестері та Кіпорті, штат Вашингтон. У 2005 і 2017 роках база була відзначена нагородою Головнокомандувача для найдосконаліших інсталяцій флоту — найкраща база ВМС США.

Список кораблів, що базується в Кітсап[ред. | ред. код]

Військово-морська база Кітсап з підлеглими інсталяціями — порт базування командування 3-ї ударної авіаносної групи та кораблів, що входять до їхнього складу.

Станом на лютий 2023 року на ВМБ Кітсап базуються:

Військово-морська база Бангор[ред. | ред. код]

Підводні човни[ред. | ред. код]

Військово-морська база Бремертон[ред. | ред. код]

Авіаносці[ред. | ред. код]

Підводні човни[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Виноски
Джерела

Посилання[ред. | ред. код]