Легіслатура штату Міссісіпі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Легіслатура штату Міссісіпі
англ. Mississippi Legislature
Печатка штату Міссісіпі
Капітолій штату Міссісіпі
Загальна інформація:
Юрисдикція: size Міссісіпі
Тип: двопалатний парламент
Палати: Сенат
Палата представників
Дата заснування: 6 жовтня 1817
Сенат:
Депутатів: 52
Політичні
групи:
     36 республіканців
     16 демократів
Президент Сенату/Віцегубернатор: Делберт Хоузманн (республіканець)
з 9 січня 2020
Тимчасовий президент Сенату: Дін Кірбі (республіканець)
з 7 січня 2020
Термін: 4 роки
Палата представників:
Депутатів: 122
Політичні
групи:
 
     74 республіканців
     45 демократів
     2 незалежних
     1 вакантне місце
Спікер палати представників: Філіп Ґанн (республіканець)
з 3 січня 2012
Термін: 4 роки
Адреса:
Мапа
Адреса: Капітолій штату Міссісіпі, Джексон, Міссісіпі
Офіційний вебсайт:
www.legislature.ms.gov

Легіслатура штату Міссісіпі — законодавчий орган американського штату Міссісіпі. Легіслатура є двопалатною і складається із Сенату, в якому 52 сенатори і яки є верхньою палатою, та із Палати представників, в якій 122 представники і яка є нижньою палатою. Члени обох палат обираються на чотирирічні терміни без обмежень на кількість термінів. Легіслатура збирається в Капітолії штату Міссісіпі в столиці штату, місті Джексон.

Повноваження[ред. | ред. код]

Конституція штату Міссісіпі надає легіслатурі штату повноваження визначати власний регламент, накладати стягнення із членів легіслатури за неналежну поведінку та виключати члена легіслатури голосами двома третин членів його палати.[1] Законопроєкти можуть подаватись в будь-якій з палат, а інша палата може внести до нього зміни або відхилити його. Кожен законопроєкт проходить три читання. Конституція забороняє вносити до законопроєктів такі зміни, які міняють його початкові суть і призначення. Законопроєкти, до яких були внесені зміни другою палатою, повертаються до першої палати щоб вона затвердила ці зміни. Губернатор штату Міссісіпі має право накладати вето на законопроєкти, але легіслатура може подолати це вето двома третинами голосів.

Члени легіслатури заробляють по 23 500 доларів на рік, а також отримують виплату у 144 долари за кожен сесійний день.[2]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Constitutional Provisions The Legislature And Legislation Rules of Procedure [Архівовано 20 червня 2012 у Wayback Machine.], Mississippi Legislature (accessed May 27, 2013)
  2. 2018 Legislator Compensation Information. NCSL.org. National Conference of State Legislators. Архів оригіналу за 14 червня 2018. Процитовано 14 травня 2019.