Логінова Ольга Германівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ольга Логінова
Загальна інформація
Громадянство  СРСР
 Україна
Народження 3 лютого 1966(1966-02-03) (58 років)
Бєлорєцьк
Зріст 162 см[1]
Вага 54 кг[1]
Спорт
Країна СРСР СРСРУкраїна Україна
Вид спорту гірськолижний спорт
Дисципліна Гігантський слалом, Гірськолижна комбінація, Слалом, Супергігантський слалом, Швидкісний спуск
Участь і здобутки
Нагороди
Майстер спорту СРСР міжнародного класу
Майстер спорту СРСР міжнародного класу

О́льга Ге́рманівна Ло́гінова (* 1966, Бєлорецьк) — радянська і українська гірськолижниця; виступала за збірні команди СРСР і України з гірськолижного спорту, чемпіонка радянської національної першості, учасниця зимових Олімпійських ігор в Ліллехаммері. Майстер спорту СРСР міжнародного класу[2].

Життєпис[ред. | ред. код]

Народилася 1966 року в місті Бєлорєцьк (Башкирська АРСР). Спортивну підготовку проходила в Бєлорєцькій СДЮШОР з гірськолижного спорту, по тому — в ДСТ «Спартак».

В 1980-х роках входила до числа найсильніших гірськолижниць СРСР. П'ять разів ставала чемпіонкою СРСР — в різних гірськолижних дисциплінах:

  • тричі в слаломі (1983, 1986, 1988)
  • один раз в двоєборстві (1987)
  • один раз в гігантському слаломі (1990).

Входила до складу збірної СРСР, виступала на етапах Кубка світу. На чемпіонаті світу серед юніорів в італійському Сестрієре фінішувала у слаломі чотирнадцятою; виконала норматив майстра спорту СРСР з гірськолижного спорту.

Після розпаду СРСР прийняла українське громадянство та увійшла до основного складу національної збірної України. Захищала честь країни на зимових Олімпійських іграх-1994 в Ліллехаммері. Стартувала у всіх п'яти жіночих дисциплінах; зайняла 37 місце в швидкісному спуску, 40 місце в супергіганті, 18 місце в комбінації, в слаломі була дискваліфікована, а в гігантському слаломі зійшла з дистанції.

Залишалася чинною спортсменкою до 1996 року, ще кілька разів представляла українську команду на етапах Кубка світу і Кубка Європи. Брала участь в студентських університетських змаганнях і національних першостях.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Olympedia — 2006.
  2. [недоступне посилання Логінова Ольга Германівна][недоступне посилання](рос.)

Джерела[ред. | ред. код]