Лора Оснес

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Лора Оснес
Зображення
Зображення
Ім'я при народженні англ. Laura Osnes
Народилася 19 листопада 1985(1985-11-19) (38 років)
Бернсвіль, Дакота, Міннесота, США
Громадянство  США
Діяльність акторка
Alma mater University of Wisconsin–Stevens Pointd і Eagan High Schoold
Роки діяльності 2007-
IMDb nm2549143

CMNS: Лора Оснес у Вікісховищі
Q:  Висловлювання у Вікіцитатах

Лора Оснес (англ. Laura Osnes; нар. 19 листопада 1985, Бернсвіль, США) — американська акторка та співачка, відома своєю роботою на Broadway сцені. Вона зіграла головні ролі у фільмах Grease як Сенді, South Pacific в ролі Неллі Форбуш, Anything Goes як Хоуп Харкорт і Bonnie and Clyde у ролі Бонні Паркер, за що отримала номінацію на премію Тоні як найкраща жіноча роль у мюзиклі. Вона також знялася в головній ролі «Попелюшки» Роджерса і Хаммерштейна на Бродвеї, за що отримала премію Drama Desk Award і свою другу номінацію на премію Тоні за найкращу жіночу роль у мюзиклі.

Раннє життя[ред. | ред. код]

Оснес народилася в Бернсвіллі, штат Міннесота, вирісла у сусідньому Ігані, передмісті Сент-Пола, і є християнкою. Її перший акторський виступ був у другому класі, де вона зіграла манчкіна у «Чарівнику країни Оз». Лора Оснес відвідувала середню школу Іган. Навчалася в Університет Вісконсіна — Стівенс-Пойнт протягом одного року за спеціальністю «Музичний театр», перш ніж кинути навчання, щоб продовжити професійну кар'єру.

У 2005—2006 роках вона повернулася до Міннеаполіса, щоб стати підмайстром у Дитячій театральній трупі, зігравши в «Робота», «Аладдін-молодший», «Випускний вечір» і «Пеппі Довгапанчоха». Вона також зіграла головну роль Сенді в Grease у найбільшому національному театрі-вечері Chanhassen Dinner Theatres, але її участь була перервана, коли її вибрали для участі в національному телевізійному конкурсі талантів на Бродвеї Grease: You're the One that I Want !.

У 2015 році Оснес була суддею та наставником Songbook Academy, літнього інтенсиву для старшокласників, який проводить Great American Songbook Foundation і заснований Майклом Файнштейном.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Grease[ред. | ред. код]

У серіалі Лора Оснес отримала прізвисько «Містечко Сенді». Вона була фаворитом на перемогу протягом усього шоу, жодного разу не з'явившись у двох нижніх «відспівах» під час показу шоу. Її назвали переможцем 25 березня 2007 року, що означало, що вона зіграє головну роль Сенді разом із Максом Краммом, який виграв роль «Денні».

20 липня 2008 року Оснес і Крамм зіграли свої останні ролі в ролях Сенді і Денні, а їх змінили Ешлі Спенсер і Дерек Кілінг, які посіли друге місце в Grease: You're the One that I Want!

Post-Grease[ред. | ред. код]

Оснес зіграла головну роль у виставі «Бродвей: три покоління» Центру виконавських мистецтв імені Кеннеді, вечорі на три дії, що містить скорочені версії Girl Crazy, Bye Bye Birdie та Side Show. Шоу було представлено в театрі Ейзенхауера Кеннеді-центру 2-5 жовтня 2008 року. Потім вона зіграла Елізабет (Ліззі) Беннет для концертної версії нового бродвейського мюзиклу «Гордість і упередження», представленого 21 жовтня 2008 року в театрі Eastman в Рочестері, Нью-Йорк. На початку грудня Оснес повернулася додому в Міннеаполіс і виступила у місцевому різдвяному конкурсі. 11 січня 2009 року вона взяла участь у Rock Tenor Showcase, демонстрації нового концертного досвіду, який поєднує класичну та бродвейську музику з рок-н-рольними піснями, у Florence Gould Hall на Мангеттені, а потім співала в Dreamlight Theatre. Серія концертів компанії «Яскраві вогні» ввечері 26 січня під назвою «Ніч з жінками».

Сценічна кар'єра[ред. | ред. код]

У березні 2009 року Оснес взяла на себе роль прапорщика Неллі Форбуш у відродженні бродвейського театру Лінкольн-центру в Південній частині Тихого океану. Вона залишалася в шоу до 4 жовтня 2009 року, коли оригінальна зірка виробництва, Келлі О'Хара, повернулася з декретної відпустки. Потім вона зіграла роль Бонні Паркер у світовій прем'єрі «Бонні та Клайд» у La Jolla Playhouse з 10 листопада по 20 грудня 2009 року. Оснес повернулася до ролі Неллі в «Південній частині Тихого океану» на Бродвеї 5 січня 2010 року. Вона зіграла свій фінал. 8 серпня 2010 року. Вона повторила роль Бонні в «Бонні і Клайд» в репертуарному театрі Asolo, Сарасота, штат Флорида, в листопаді та грудні 2010 року.

Потім Osnes зіграла Хоуп Гаркорт у бродвейському відродженні «Anything Goes», попередні покази якого почалися 10 березня 2011 року та офіційно відбулися 7 квітня 2011 року, у головних ролях Саттон Фостер і Джоел Грей. За цю роль Оснес була номінована на премію Outer Critics Circle за найкращу жіночу роль у мюзиклі, а також на премію Drama Desk за найкращу жіночу роль у мюзиклі. Вона також була номінована на премію Астера за досягнення в танці. Osnes покинув виробництво 11 вересня 2011 року.

Починаючи з попередніх показів 4 листопада 2011 року з прем'єри 1 грудня, Osnes знову зіграла Бонні, цього разу в бродвейському дебюті «Бонні та Клайд» у театрі Джеральда Шенфельда. До неї приєднався її колега по акторському складу представника Asolo Джеремі Джордан у ролі Клайда. Шоу отримало негативні відгуки, мало продані квитки і було закрито 30 грудня 2011 року. Однак, незважаючи на огиду критиків до постановки, Оснес отримала схвальні відгуки за свою гру, а також її першу номінацію на премію Тоні за найкращу головну жіночу роль у фільмі Музичний.

Наступного разу Оснес виступила на церемонії нагородження Центру Кеннеді в 2011 році, віддаючи данину пам'яті Барбарі Кук разом із Саттон Фостер, Ребеккою Люкер, Келлі О'Хара, Патті ЛуПоун, Гленн Клоуз і Одрою МакДональд.

У січні 2012 року вона зіграла головну героїню в читанні переробленої адаптації мюзиклу Роджерса і Хаммерштейна «Попелюшка». Потім вона вела Encores! концертна постановка Роджерса і Хаммерштейна «Свій сон» за мотивами роману Джона Стейнбека «Солодкий четвер». Під керівництвом Марка Бруні постановка тривала з 28 березня по 1 квітня 2012 року. 24 квітня 2012 року Osnes виступила хедлайнером концертного виконання The Sound of Music у Карнегі-Хол (Нью-Йорк) у ролі Марії. Також були представлені Тоні Голдвін у ролі капітана фон Траппа, Брук Шилдс у ролі Ельзи Шредер і Патрік Пейдж у ролі Макса Детвейлера.

Оснес зіграла головну роль у Попелюшці на Бродвеї, попередні покази якої почалися в Бродвейському театрі 25 січня та відкрилися 3 березня 2013 року. Оснес отримала позитивні відгуки, отримала нагороду Drama Desk у 2013 році та була номінована на премію Тоні за свою гру. . Вона залишила виробництво 26 січня 2014 року, і її замінила Карлі Рей Джепсен.

З березня по травень 2014 року Оснес зіграла роль Поллі Пічам у виставі Atlantic Theatre Company Off-Broadway, яка відновила «Трьохгрошову оперу». За цю роль Оснес отримала другу номінацію на премію Drama Desk за найкращу актрису в мюзиклі. Навесні 2015 року Osnes зіграла Джулі Джордан у постановці Ліричної опери Чикаго «Карусель» разом зі Стівеном Паскуале. Постановка була закрита 3 травня 2015 року. Постановка отримала позитивні відгуки.

Вона взяла участь у світовій прем'єрі нового оригінального мюзиклу Bandstand у постановці та хореографії Енді Бланкенбюлера, прем'єра якого відбулася в Paper Mill Playhouse, штат Нью-Джерсі, з 8 жовтня по 8 листопада 2015 року. У мюзиклі є музика Річарда Оберакера та книга і слова Роберта Тейлора та Оберакера. Нещодавно Оснес зіграла головну роль у мюзиклі на Бродвеї в Jacobs Theatre разом зі своїм колегою Корі Коттом. Він відкрився 26 квітня 2017 року, а попередні покази починаються 31 березня. Постановка була закрита на Бродвеї 17 вересня 2017 року після 24 попередніх переглядів і 166 регулярних вистав.

Після закриття Bandstand Оснес часто виступала в шоу Broadway Princess Party, прем'єра якого відбулася на Feinstein's/54 Below, яке вона також веде та розробляє спільно з музичним керівником Бенджаміном Раугалою. Вечірка принцеси стала регулярним живим заходом у цьому місці, який збирає як популярних, так і перспективних актрис; під час цих виступів кожна актриса приймає образ принцеси Діснея та виконує пісню зі сцени чи екрана в ролі цієї принцеси, причому Оснес зазвичай керує та виступає як Попелюшка. Вона також виступає в цьому шоу на виїзді послідовно з колегами-бродвейськими актрисами Сьюзан Іган (Красуня і Чудовисько, Геркулес) і Кортні Рід (Аладдін).

У серпні 2021 року Osnes припинила концертну постановку пісні Crazy For You в Guild Hall в Іст-Гемптоні, штат Нью-Йорк, після того, як продюсери зобов'язали виконавців робити щеплення від COVID-19, хоча вона спростувала перші повідомлення про те, що її звільнили, і сказала, що вирішила піти і захищала своє рішення не робити щеплення.

Телебачення і кіно[ред. | ред. код]

У 2011 році Оснеса взяли на роль у пілотному фільмі HBO «Чудовий рік» з Лі Пейсом, Сьюзен Сарандон, Патті ЛуПоне, Едді Редмейн і Норбертом Лео Буцом; шоу не було підхоплено мережею. У 2013 році вона озвучила гостьову роль у дитячому шоу Nickelodeon Team Umizoomi як «Сонячна Фея Сонця». У 2013 році вона з'явилася в епізоді телесеріалу CBS Elementary.

У 2015 році вона була запрошеною артисткою щорічного концерту хору Скинії на Храмовій площі, присвяченого Дню піонерів, «Музика для літнього вечора», який транслювався на BYUtv. Вона також виступала з Хором Скинії, Оркестром на Храмовій площі та Дзвонами на Храмовій площі на щорічних різдвяних концертах Хору Скинії в грудні (2015), які транслювались на PBS. 4 липня 2017 року вона виступила на каналі PBS A Capitol Fourth, який транслювався в прямому ефірі із Західної галявини Капітолію США.

Оснес знявся у фільмі каналу Hallmark «У ключі кохання», зі Скоттом Майклом Фостером у ролі Меггі Кейс. Фільм вийшов у мережу 11 серпня 2019 року. Вона також зіграла роль Шарлотти у серіалі Hallmark Movies & Mysteries «Повернення додому на свята» та Анну в серіалі One Royal Holiday каналу Hallmark разом з Аароном Твейтом і Вікторією Кларк.

Особисте життя[ред. | ред. код]

23 грудня 2006 року Натан Джонсон, після тривалих стосунків, зробив Оснес пропозицію. Одружилися 11 травня 2007 року. Вони живуть на Манхеттені зі своєю собакою Лайлою.

Телебачення[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Virtual International Authority File[Dublin, Ohio]: OCLC, 2003.