Мармурові Шершні

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Мармурові Шершні
Marble Hornets
Тип вебсеріал
Телеканал(и) YouTube
Жанр Гра в альтернативній реальності
Психологічний горор
Сюрреалізм
Драма
Таємниця
Трилер
Формат зображення 16:9
Тривалість серії 1–15 хвилин
Компанія THAC
Сценарист Трой Ваґнер br/>Джозеф Делаж
Тім Саттон
Режисер Джозеф Делаж
Трой Ваґнер
Ідея Трой Ваґнер
Джозеф Делаж
На основі Slender Man
Ерік Кнудсен
Продюсери Джозеф Делаж
Kirill Baru
Трой Ваґнер
У головних ролях Трой Ваґнер
Джозеф Делаж
Тім Саттон
Брайан Гайт
Джесіка Мей
Країна-виробник США
Мова оригіналу Англійська
Перша поява 20 червня 2009
Перший показ 20 червня 200920 червня 2014
Кількість сезонів 3
Кількість серій 133
Посилання

Мармурові Шершні (англ. Marble Hornets) — це веб-серіал на YouTube про альтернативну реальність, натхненний інтернет-легендами про Слендермена. Перше відео було опубліковано на YouTube 20 червня 2009 року після публікації, яку його творець Трой Вагнер опублікував на форумі Something Awful напередодні. Це був перший веб-серіал, створений навколо цього персонажа: прем’єра першого епізоду відбулася рівно через 10 днів після появи оригінальних зображень Тонкої людини на форумах Something Awful, а перша публікація на сайті Marble Hornets була опублікована через 9 днів після того, як персонаж створення. [1]

Сюжет[ред. | ред. код]

Головний герой серіалу, студент-кінематографіст по імені Джей, намагається вияснити, що саме відбулося під час зйомки студентського фільму «Мармурові Шершні», який знімав його друг Алекс Крейлі для кіношколи. Алекс знімав фільм близько двох місяців, але раптово припинив зйомки, посилаючись на те, що на знімальному майданчику стало неможливо працювати. Після цього Алекс перестав згадувати про записи, поки Джей не переконав друга віддати їх йому. Той погодився, але з умовою, що Джей більше не буде говорити про ці касети.

Персонажі[ред. | ред. код]

Основні[ред. | ред. код]

Алекс Крейлі (англ. Alex Kralie) вчився в тій самій кіношколі, що і Джей, але згодом перевівся з неї. Він є режисером студентського фільму «Мармурові Шершні», зйомки якого він припинив з невідомих причин. У записі №86 він розповідає, що вбив Сару Рейд, Сета Вілсона та Емі Волтерс. Після невдалої спроби вбити Тіма Райта був ранений у шею ним же, після чого Оператор забрав його тіло.

Джей Меррік (англ. Jay Merrick) — друг Алекса.Він завантажує відео на свій Youtube-канал у спробі виявити, що саме відбулось під час зйомок «Мармурових Шершнів». Він був смертельно поранений Алексом у Записі №80. Оператор використовує його тіло, щоб знущатися над Тімом, перш ніж нарешті його тіло буде вилучено із цього виміру.

Тімоті Райт (англ. Tim Wright) він же Чоловік в масці (The Masked Man) — він є одним із акторів фільму «Мармурові Шершні». Він є головним героєм у 3 сезоні серіалу та одним із членів Totheark (до 3 сезону). Тім співпрацює з Джеєм, починаючи з Запису №59, а потім стає керівником каналу «Мармурові Шершні» після смерті Джея у Записі №80 до завершення серіалу в Записі №87. Він кілька разів з'являється на каналі Totheark, Вперше чоловік у масці з'являється в будинку Брайана під час розслідувань Джея в Записі №18. Існує припущення, що Тім перебуває під впливом Оператора під час того, як він носить маску, як підтверджується в його монолозі до Джея у Записі №59. Тім є одним із двох персонажів, що залишилися в живих, крім Джесіки, на основі запису №87, останнього завантаженого відео.

Брайан Томас (англ. Brian Thomas) він же Чоловік в капюшоні (The Hooded Man) — він був виконавцем головної ролі в проєкті Алекса і виступає другим антагоністом серіалу. Брайан з'являється в більшості записів, а також на кагалі Totheark, як фігура в капюшоні, яка працює проти Алекса. Під час протистояння з Тімом помирає у Записі №83.

Оператор (англ. The Operator) істота невідомого походження, схожа на високого чоловіка без обличчя. Починає з'являтися Алексу під час зйомок фільму. Коли Джей особисто розслідує зникнення Алекса, він також починає стикатися з Оператором. Пізніше з'ясувалося, що Тім був першим, хто вступив в контакт з Оператором, і тому вплив Оператора на інших героїв міг відбутися через нього. Оператор демонструє здатність телепортуватися або іншим чином пересуватися логічно непослідовним чином, переміщувати людей і викликати у них амнезію.Повторний контакт з ним пов'язаний з сильним кашлем. Наміри та цілі Оператора є невідомими.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Creepy Things That Seem Real But Aren't: The Marble Hornets Project. Crushable. Архів оригіналу за 1 June 2013. Процитовано 18 December 2013.