Минає день

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Минає день, минає ніч)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Минає день»
Пісня Софія Ротару
Випущено 1984
Жанр естрада
Мова українська
Тривалість 4:15
Автор слів Юрій Рибчинський
Композитор Микола Мозговий

«Минає день» (також популярна під назвою «Минає день, минає ніч»)  — пісня Миколи Мозгового на вірші Юрія Рибчинського. Вперше була виконана Софією Ротару у 1984 році.

Історія написання[ред. | ред. код]

За спогадами Миколи Мозгового, в період з 1973 до 1977 року він працював в Київському мюзик-холі при Укрконцерті, і вони з Юрієм Рибчинським читали вірші одне одного [1]. Одного разу Рибчинський дав йому почитати вірш "Минає день, минає ніч" о другій ночі, і Мозговий, будучи в стані алкогольного сп'яніння, пообіцяв йому на ранок привезти мелодію на вулицю Вишгородську, де в той час мешкав Рибчинський. Вранці Мозговий виконав свою обіцянку і вони записали пісню, але її не виконували декілька років. Тільки у 1984 році, коли Софія Ротару готувалася до турне до Канади і потребувала нових пісень, її старий друг Мозговий поділився цією піснею[2].

Відомі виконавці[ред. | ред. код]

Одним з найбільш популярних виконавців пісні став автор її музики, Микола Мозговий. У різний час цю пісню виконували Ані Лорак, Іво Бобул, Потап з Тетяною Решетняк, Олександр Пономарьов, Віктор Павлик, гурт Мертвий півень (альбом Радіо Афродита), Олег Винник.

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Інтерв'ю Миколи Мозгового. Архів оригіналу за 22 лютого 2018. Процитовано 21 лютого 2018.
  2. volynua.com. ✙ Пісня на ніч: Софія Ротару – Минає день, минає ніч ✙. ✙ Волинь UA ✙ (амер.). Процитовано 17 травня 2023.

Посилання[ред. | ред. код]