Монс Кальпе

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
СК «Монс Кальпе»
Повна назва Спортивний клуб
«Монс Кальпе»
Прізвисько Кальпійці
Засновано 2013
Населений пункт Гібралтар, Гібралтар Гібралтар
Стадіон Вікторія
Вміщує 5 000
Президент Португалія Вільям Амарал де Андраде
Головний тренер Уругвай Сесар Вега
Ліга Прем'єр-дивізіон Гібралтару
2022—2023 7-те
Домашня
Виїзна

Монс Кальпе С.К. — професійний футбольний та спортивний клуб з Гібралтару. Заснований у 2013 році, перша команда клубу грає у Прем'єр-дивізіоні Гібралтару. Домашні матчі приймає на стадіоні «Вікторія», потужністю 5 000 глядачів. Крім того, у Монс Кальпе є молодіжна команда U-23, команди у футзалі та гра в дартс[джерело?].

Історія[ред. | ред. код]

Монс Кальпе був створений Кіраном Альманом, Джеймсом Рідом, Філіпом Дебоно, Річардом Лаваньє та Адріаном Баллестеро у 2013 році після прийому Гібралтару в Європейську асоціацію футболу (УЄФА), що спричинило підвищений інтерес до футболу на Рокі. Після вражаючого дебютного сезону 2013-2014 років у Другому дивізіоні Гібралтару[en], клуб посів друге місце в лізі. Однак цього року команда поступилася з рахунком 2:0 команді Сент-Джозефс у матчі за підвищення/пониження. Наступний сезон команда мала труднощі повторити свою успішну гру, конкуруючи зі значно сильнішими претендентами на підвищення, і протягом багатої частини сезону перебувала в середній частині турнірної таблиці, врешті-решт закінчивши на 8-му місці.

Після значущої реконструкції влітку 2015 року Монс Кальпе отримав другий шанс на підвищення рівня через заключний матч сезону проти команди Прем'єр-дивізіону Британнії. Перемога в цій грі дозволила молодому клубу забезпечити собі свій перший сезон у верхній лізі футболу Гібралтару.