Мужики!..

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Мужики!..»
(рос. «Мужики!..»)
Жанр драма
Режисер Іскра Бабич
Сценарист Валентин Михайлов
Іскра Бабич
У головних
ролях
Олександр Михайлов
Петро Глєбов
Олександр Павлов
Оператор Сергій Зайцев
Композитор Володимир Комаров
Художник Василь Голіков
Кінокомпанія Кіностудія «Мосфільм»
Третє творче об'єднання
Тривалість 97 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1982
IMDb ID 0133108

«Мужики!..» (рос. «Мужики!..») — радянський кінофільм 1982 року. Фільм став одним із лідерів кінопрокату 1982 року і найкращою картиною 1982 року по опитуванню журналу «Радянський екран».

Сюжет[ред. | ред. код]

Павло Зубов живе і працює в заполярному місті Нікель, куди поїхав п'ятнадцять років тому, відразу після служби на флоті, навіть не заглянувши по дорозі в рідне село, де його чекала наречена Настя. Справа в тому, під час служби Павло отримав від матері лист, з якого дізнався, що Настя зрадила йому і чекає дитину невідомо від кого. Саме тому він не повернувся додому і залишився працювати на Півночі.

Лист про важку хворобу батька змушує його відвідати батьків. Виявляється, з батьком все нормально (він просто пішов на хитрість, щоб змусити сина приїхати), а ось Настя недавно померла. Павло дізнається, що мати помилилася, відправляючи той нещасливий лист: Настя любила Павла і саме від нього народила дочку Поліну. Пізніше, вийшовши заміж за художника, Настя народила сина Павлика і взяла з пологового будинку кинуту дитину Стьопку. Всі думають, що Стьопка німий від народження, хоча той прекрасно чує, все розуміє і не має ніяких органічних дефектів, що заважають говорити. Дітям загрожує відправка в дитбудинок, оскільки чоловік Насті спився і давно вже залишив сім'ю, дорослих працездатних родичів у них немає, а батькам Павла дітей на виховання не віддають (занадто літні).

Нелегко дається Павлу рішення взяти на себе відповідальність за долю не лише рідної дочки, але і двох хлопчиків...

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]