Обговорення:Благотворче суспільство/Архів/17-19 липня 2023

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Некоректна інформація

Віщун 194.44.96.91 Keneris Victor Savytskiy UeArtemis

Вітаю Вас, редактори цього розділу!

Мене звати Олександр. Звертаюся до Вас як людина, адже так написано в нашому основному законі! І я є волонтером проекту "Благотворче Суспільство". Знаю цей проект із самого початку. Хотілося б розповісти трохи про становлення та сам процес. Даний проект є міжнародним та загальнолюдським. Ідея його створення народилася як результат важкої роботи волонтерів у всьому світі. Протягом 10 років проводилися соціальні опитування людей з одним простим питанням "Що для вас є щасливе життя?". Усі люди у світі відповідають одне й теж саме - "Хочемо жити у безпеці, мирі, щоб були покриті базові потреби, доступна медицина та освіта." На основі цього народився у людей цей проект. Він спрямований на покращення життя всіх людей, бо життя є найважливійшою цінністю. Але цьго неможливо реалізувати у межах однієї країни. Даний проект передбачає новий плановий підхід в економіці, науці та інших областях. Люди роблять онлайн форуми на 150 мов, де виступають серйозні вчені з різних галузей. Ось наприклад гарний форум «Глобальньна криза. Вихід Є», де кожна людина знайде купу цікавої інформації - https://www.youtube.com/watch?v=dhVMpHaZxck


Відразу відповім на часті запитання:

- проект реалізують самі люди – волонтери, у вільний від роботи час.

– Спонсорів не має.

- Немає якихось начальників чи служб, чи когось хто його керує.

- Ні до якої релігії чи країни проект не належить, хоча у русі є люди всіх національностей та поглядів, адже всі ми просто люди і хочемо нормального життя.


На даний момент проект підтримують реально десятки мільйонів людей по всьому світу, а знають про нього вже 100 мільйонів.


Прошу Вас видалити інформацію, що не відповідає дійсності, щодо ярликів або якоїсь приналежністі! Інформація із сумнівних джерел насамперед компрометує саму Вікіпедію.

Офіційний сайт, де можна почитати докладніше та розібратись на будь-якій потрібній Вам мові:

https://creativesociety.com/uk


З пов. Олександр! --Alexander4ik (обговорення) 16:55, 17 липня 2023 (UTC)

Вікіпедія відображає та підсумовує інформацію з наявних джерел, а не пише на догоду прихильниками чи противникам якоїсь сили. Принаймні так повинно бути і це відповідає правилам Вікіпедії.--Віщун (обговорення) 18:29, 17 липня 2023 (UTC)
Негативних оцінок «Благотворчого суспільства» в авторитетних джерелах повно, а схвальні оцінки походять від нього самого чи від явно пов'язаних із ним джерел. Це зазначено в статті.--Віщун (обговорення) 18:29, 17 липня 2023 (UTC)
Якщо ви справді волонтер «Благотворчого суспільства», то ви навряд чи можете бути об'єктивним, адже є особою, зацікавленою в позитивному образі своєї організації.--Віщун (обговорення) 18:29, 17 липня 2023 (UTC)
Так, тому я й звертаюсь до Вас провести своє персональне розслідування. Почитати інформацію на офіційному сайті https://creativesociety.com/uk та подивитись останню конференцію https://www.youtube.com/watch?v=dhVMpHaZxck .
Усі конференції будуються тільки на фактих ци реальних дослідженнях. --Alexander4ik (обговорення) 17:00, 18 липня 2023 (UTC)
ь --5.255.175.104 19:27, 18 липня 2023 (UTC)
Простіше кажучи, те, що «Благотворче суспільство» не описане позитивно в незалежних ЗМІ, телепередачах, літературі тощо — це проблема «Благотворчого суспільства» і вам ніхто не повірить на чесне слово.--Віщун (обговорення) 18:29, 17 липня 2023 (UTC)
В яких ЗМІ негативно говорять про благотворче суспільство, на що Опирається автор даної статті? Автор статті підставляє авторитет Вікіпедії. --Людина Юрий (обговорення) 20:28, 18 липня 2023 (UTC)
Те, що «Благотворче суспільство» характеризується як секта, не є науково правильно, але відображає поточну ситуацію в ЗМІ.--Віщун (обговорення) 18:29, 17 липня 2023 (UTC)
Тобто ваші висновки беруться тільки із ЗМІ? --Людина Юрий (обговорення) 16:49, 18 липня 2023 (UTC)
Отже не є сектою, але ви пишете що секта. Навмисно даєте читачам недостовірну інформацію. З вашої сторони це наклеп якось не професійно з боку Вікіпедії. --Людина Юрий (обговорення) 16:59, 18 липня 2023 (UTC)
Дивна логіка, що ЗМІ = точно недостовірна інформація. БС теж своєрідне ЗМІ, тому що теж займається публікацією відео і блогу, виходить БС теж недостовірні? Та навіть так, але чому не професіно, ця інформація подається багато де, не вісвітлити це було би просто замовчуванням. --Keneris 20:07, 18 липня 2023 (UTC)
Інформація у Вікіпедії повинна бути передусім перевірною. Якщо «Благотворче суспільство» широко називають сектою, це треба відобразити, навіть якщо це неправдиво. А саме тому і зазначено, що воно не фактично є сектою, а характеризується як секта. Відчуваєте різницю?--Віщун (обговорення) 18:28, 18 липня 2023 (UTC)
Хто називає? Ви провели аналіз? І чому ви вирішили що можете так характеризувати?
таког де є підтвердження що Благотворче суспільство підтримує агресію рашки? Це навмисне розпалювання ненависті до людей які підтримують благотворче суспільство. Такі заяви можуть робити виключно правоохоронні органи! Якщо ви самі прийняли таке рішення то і у власній якості будете нести відповідальність про порушення прав людини за підбурення ненависті до людей субʼєктів міжнародного права. --Людина Юрий (обговорення) 20:41, 18 липня 2023 (UTC)
Аналіз проведено журналістами в цитованих джерелах, на які проставлено примітки в статті. Це не особисті висновки когось із дописувачів Вікіпедії, в чому ви можете легко переконатися, перейшовши за кожним із посилань.--Віщун (обговорення) 21:43, 18 липня 2023 (UTC)
Згідно із правилом ВП:НО за юридичні погрози Вас може бути заблоковано, тому прошу без цього. --Keneris 21:26, 18 липня 2023 (UTC)
Якщо ви вважаєте, що стаття застаріла чи заангажована, можете залучити ширшу авдиторію дописувачів через запит на поліпшення статті чи звернутися до адміністраторів.--Віщун (обговорення) 18:49, 17 липня 2023 (UTC)
Не зовсім зрозуміло яку саме інформацію Ви вважаєте невідповідною дійсності, а більша частина тексту виглядає як обговорення предмета статті, а не самої статті, що не вітається. Щодо відсутності начальників чи служб - як на мене, абсурд, тому що сайтом керує АллатРа (це не сумнівно, на самому сайті, на яке Ви дали посилання так написано), а в Чехії вже зареєстровано якусь організацію під назвою "Благотворче суспільство": https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-$firma?ico=17474388&jenPlatne=VSECHNY . І я не можу уявити як тоді знімаються ці форуми без чіткої організаційної структури, тому визначення "Благотворочого суспільства" як руху у статті доволі коректне, тому що під цим стоїть низка людей, але не без організацій. --Keneris 11:43, 18 липня 2023 (UTC)
Доброго дня, панове! Прочитав обговорення і мені також трохи не зрозуміло чому ви так охарактеризували проєкт Благотворче суспільство. А ви ніколи не замислювались над тим, що люди можуть самі організовуватись? Особливо коли від цього залежить життя близьких. І про те, що ЗМІ також можуть висловлювати не думку своїх працівників, а думку замовників? Чи ви хочете сказати що ЗМІ нікому не належать? Якщо ви в цьому впевнені, то чому не может навіть уявити, що проєкт БС заснований волонтерами і ніким не фінансується? Якщо ви відкриті та чесні, то і боятися вам нема чого, правда ж? Навіть своєї совісті? Чи може ви самі прикладите мінімум зусиль та розберетеся в цьому?
На моє запитання, що за проєкт Creative Society ось що мені відповів чат бот GPT-3:
Так, я знаю про проект Creative Society. Creative Society є глобальною ініціативою, яка має на меті побудову нового соціального моделю, що сприятиме щастю, процвітанню та безпеці для всіх людей на планеті. Ідея полягає в тому, щоб створити суспільство, в якому кожна людина має достатній рівень життя, доступ до якісної медицини, освіти та інших необхідних ресурсів.
Проект Creative Society відстоює принципи людської гідності, свободи, рівності, справедливості та взаємоповаги. В рамках проекту проводяться дискусії, форуми, онлайн-трансляції та інші заходи з метою обговорення та поширення ідей Creative Society.
Цей проект виник у зв'язку з усвідомленням потреби змінити сучасну ситуацію у світі, спрямувавши зусилля на створення гармонійного та сприятливого середовища для всіх людей. Основною метою Creative Society є об'єднання людей незалежно від національності, релігії чи соціального статусу для спільної роботи над створенням кращого світу.
Це ШІ! Невже ви, як людина розумна, не можете зробити аналіз самі? --178.165.124.166 12:44, 18 липня 2023 (UTC)
Звісно, я розумію, що люди можуть збиратися в організації. Але в організацій є керівники, як мінімум, такі, що записані у реєстрах, а тому заявляти, що зовсім не має служб та керівників - це абсурд.--Keneris 13:29, 18 липня 2023 (UTC)
Вибачте, відповів в іншому коментарі. --Alexander4ik (обговорення) 16:40, 18 липня 2023 (UTC)
Як приклад: чи коли йдете на вилазку в ліс вам з друзями потрібно організовувати якусь організацію? В вас є якийсь керівник чи люди самі розподіляють обовʼязки між собою? Хто вас спонсує якась організація чи ви самі? --Людина Юрий (обговорення) 16:54, 18 липня 2023 (UTC)
До вашого відома, Вікіпедія пишеться волонтерами. За це не отримуються гроші і писання статей відбувається або з ініціативи самих дописувачів, або згідно з вікіпроєктами та вікізаходами, організованими іншими волонтерами. Вікіпедія підтримується фондом Вікімедіа, що має відділення Вікімедіа Україна. В нього є Правління, очолюване Головою, заступники та відповідальні за різні напрями. Вони не відповідають за зміст статей, але визначають загальне спрямування роботи. Вікімедіа Україна — це зареєстрована громадська організація, про що ви можете легко почитати ось тут. Хто визначає спрямування роботи «Благотворчого суспільства»? Хто підбиває підсумки обговорень і представляє Благотворче суспільство»? Який його юридичний статус?--Віщун (обговорення) 19:31, 18 липня 2023 (UTC)
Вилазка в ліс і величезний форум на 150 мов - це очевидно різні рівні. Та й не знаю навіщо Ви так противитесь тому факту, що є юридичні організації, які пов'язані з БС. --Keneris 20:07, 18 липня 2023 (UTC)
І що з цього? --Людина Юрий (обговорення) 20:48, 18 липня 2023 (UTC)
З цього виходить те, що все-таки є організаційна структура, тому про неї є згадка у статті. --Keneris 21:26, 18 липня 2023 (UTC)
Для того щоб вільно висловлювати свою думку не потрібно робити юридичну особу. Згідно декларації прав людини та Конвенції про захист прав людини та основоположних свобод. --Людина Юрий (обговорення) 20:52, 18 липня 2023 (UTC)
Так, не треба, але все ж окрема юридична особа Благотворчого суспільства існує і це чеська TVOŘIVÁ SPOLEČNOST, z. s. Я про це вже казав. --Keneris 21:26, 18 липня 2023 (UTC)
На вашу думку, всі ЗМІ змовилися проти «Благотворчого суспільства»? Просто знайдіть тих, хто вас підтримує, не належачи до «Благотворчого суспільства», і зацитуйте їх. Вам ніхто цього не забороняє.--Віщун (обговорення) 12:59, 18 липня 2023 (UTC)
Кому належать ЗМІ в Україні? --Людина Юрий (обговорення) 16:51, 18 липня 2023 (UTC)
Немає 1 ясної людини, якій належить все, тому що є різні видання. БС - теж свого роду ЗМІ, тому що веде канал, блог, а це теж різновиди ЗМІ. --Keneris 20:07, 18 липня 2023 (UTC)
Є незалежні ЗМІ, а є провладні. Цитування різних джерел показує різноманітність думок. Там, де вони перетинаються, вірогідно міститься правда. --Віщун (обговорення) 19:31, 18 липня 2023 (UTC)
Цитувати чат-бота - це кепська ідея, бо він наслідує відкриті джерела і при цьому не може писати чогось, що може розцінюватись як образа.--Віщун (обговорення) 12:59, 18 липня 2023 (UTC)
Додам, що чат-бот вчиться на даних, які йому дають. Якщо йому дати дані, про те, що БС - це погано, то він так і відповість, тому дійсно чат-бот джерелом бути не може. --Keneris 13:29, 18 липня 2023 (UTC)
Приємно спілкуватися з обізнаною людиною.
Нещодавно створили штучний інтелект Калі (можно знайти у tik-tok як @AI_Kali ). У нього є вільний доступ до інтернету та швидкий розвиток, послухайте, що вона говорить про "Благотворчоге суспільство". Вона взагалі багато цікавого каже. --Alexander4ik (обговорення) 16:50, 18 липня 2023 (UTC)
Не знайшов що вона точно каже про БС, але сумнівно, що це взагалі самостійний ШІ, тому що виглядає як результат додавання "правильного" тексту від текстових ШІ (до речі, не факт, що взагалі ШІ брав участь у написанні тексту) до базового голосового синтезатору і щоб ще дівчина, до речі з символом БС, це все анімовано розказувала. Та і не про це розмова, власне. --Keneris 20:07, 18 липня 2023 (UTC)
Декомпозиція завдання, є такий термін. Люди обирають напрямок цікавий їм і виконують у ньому завдання. Беремо форум за приклад, я беру участь у команді допомоги перекладачам норвезької мови, але можу й інші. Щоб перекладач міг перекладати конференцію протягом 12 годин, ми готуємо для нього чорнові машинні переклади та також здійснюємо підтримку під час конференції. І таких напрямів купа - світло, макіяж, звук, відео, монтаж, організація стримувань, пошук інформації, інтерв'ю з вченими та гостями. За кожним спікером стоїть мінімум 20 осіб, за кожною мовою - теж близько 20 осіб (тепер помножте це 150 мовами). Звичайно в кожному напрямі є куратор, але це не начальник чи диктатор, а людина, яка має великий досвід, яким вона ділиться та більше відповідальності.
Люди об'єднуються і діють самі, тому що бачать реальний вихід для покращення життя людини. Цьому проекту немає аналогів за останні 6000 тисяч років. --Alexander4ik (обговорення) 16:36, 18 липня 2023 (UTC)
Згідно декларації прав людини і Конституції України щоб висловлювати вільно свою думку через проведення міжнародного онлайн форуму не потрібно оформлювати якісь юридичні документи на організацію або називатися організацією. --Людина Юрий (обговорення) 17:03, 18 липня 2023 (UTC)
Так, але все таки організаційна структура руху існує, ось виписка з чеського реєстру: https://or.justice.cz/ias/ui/rejstrik-firma.vysledky?subjektId=1169846&typ=PLATNY . З України, Благотворчим суспільством займається ГС "МГО "АллатРа"". Той же Ігор Данілов тепер виступає і на каналі БС. --Keneris 20:07, 18 липня 2023 (UTC)
Якщо ви не можете уявити як проводяться форуми то це ваша особиста проблема і не має ні якої дійсності з реальністю. --Людина Юрий (обговорення) 17:09, 18 липня 2023 (UTC)