Обговорення:Біженці

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Realmentat у темі «Цікаві факти» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця стаття є частиною Проєкту:Соціологія (рівень: невідомий)
Вікіпедія:Проєкт:Соціологія Мета проєкту — створення якісних та інформативних статей на теми, пов'язані соціологією. Ви можете покращити цю статтю, відредагувавши її, а на сторінці проєкту вказано, чим ще можна допомогти. Учасники проєкту будуть вам вдячні.
??? Цю статтю ще ніхто не оцінив за шкалою оцінок статей Проєкту:Соціологія.
Чим допомогти:
Додайте, будь ласка, шаблон {{Стаття проєкту Соціологія}} до всіх обговорень нових і старих статей, а також категорій з цієї тематики.
Статистика відвідуваності статті «Біженці»

Untitled[ред. код]

БІЖЕНЦІ — згідно з договорами, укладеними УРСР та іншими рад. республіками з рядом бурж. країн в період 1918—21, — особи, які під час першої світової війни залишили місця свого постійного проживання в силу обставин воєнного часу. Укладаючи ці угоди, рад. республіки виходили з прагнення якомога скоріше повернути на батьківщину відірваних від неї громадян. Антирадянські сили під приводом подання допомоги російським біженцям намагалися використати білогвардійські елементи для боротьби проти Рад. влади. Питання про біженців знову виникло в зв'язку з встановленням фашистського режиму в ряді європ. держав. Б. тоді вважалися особи, які були змушені покинути гітлерівську Німеччину та інші фашистські країни. В період другої світ. війни в результаті насильственого відриву гітлерівцями мільйонів людей від їхньої батьківщини і відправлення на фашистську каторгу виникла категорія переміщених осіб. Питання про Б. і переміщених осіб є серйозною міжнар. проблемою, розв'язання якої повинно забезпечити повернення цих осіб на батьківщину або на місце їхнього постійного проживання, за винятком тих випадків, коли там, як і раніше, панує фашистський режим. Імперіалістич. кола, намагаючись використати Б. і переміщених осіб як дешеву робочу силу, а також у провокаційних і шпигунських цілях, всіма засобами перешкоджають поверненню їх на батьківщину, нав'язуючи їм насильно свідоцтва про безгромадянство, позбавляють їх будь-яких політичних прав та елементарних засобів до існування.

УРЕ--A l b e d o ® 15:38, 29 квітня 2007 (UTC)Відповісти

Щодо покращання статті[ред. код]

Додав два фото по темі статті та зредагував визначення (незадоволений ним — але краще ніж було!), треба його ще розвантажити. Зредагував і "Історичне тло" — ущільнив текст.--лк 05:24, 9 квітня 2008 (UTC)Продовжуватиму...Відповісти

Цікаві факти[ред. код]

Розділ "Цікаві факти" містить пункт про Ісуса. Чи це не ОД? Мені здається, що треба видалити це, або додати посилання на джерело (біблія не надає статус біженця ні в якому перекладі - тому я маю на увазі джерело саме с таким формулюванням, як у статті). Realmentat (обговорення) 16:59, 1 червня 2014 (UTC)Відповісти