Обговорення:Деревня (Львівський район)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Raider 16 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку

А чи має сенс в описі села розмішувати данні сторічної давнини і при тому не відділити їх від сучасних.

я думаю що має сенс, тому що я вношу інформацію про село, про яке ще не було інформації в інтернеті, я виділяю цю інформацію під заголовком історія і на мою думку більшість тієї інформації актуальна до сьогоднішнього дня.

Я вибачаюся, але як на мене то просто засмічування простору, наприклад беремо такий відривок "Площа: власність більша ріллі орної 339, лугів і городів 397, пасовищ 8, лісу 1945; власність менша ріллі орної 1437, лугів і городів 1439, пасовищ 232, лісу 55 австрійських моргів. Населення: 75 римо-католиків, 1111 греко-католиків, 96 ізраелітів: разом 1282. Належить до римо-католицької парафії в Жовкві; греко-католицька парафія на місці, яка належить до Жовківського деканату; до цієї парафії належить філіальна церква в Куляві з 389 греко-католицькими душами" Одразу виникають запитання - в чому міряють, 339 одиниць чого? потім давним давно нема тої власності більшої та меншої, так само врядчи там хоч один еврей залишився, не те що "96 ізраелітів". Дуже сумніваюся, що збуреглася та система парафій і т.д. і т.п. Вибачте, але то не енциклопедична стаття, а просто цитата з старої книжки. Ні, з цього можна витягти кілька речень яким є місце в енциклопедії як історичній інформації про село, але те, що є зараз... Пане, буд ласка переробіть. Я розумію коли через лінь люди пишуть менше ніж можуть, але коли от так бездумно вставляти щось аби було... Який сенс в статті яка викликає значно більше запитать, аніж дає відповідей, а буквально кожне твердження там сумнівне щодо сучасності. Raider 21:22, 14 жовтня 2007 (UTC)Відповісти

Я напевно погоджусь з Вами, щодо інформації про площу можливо зайва (хоча там точно вказана одиниця виміру австрійські морги, будь ласка читайте уважно, якщо Ви збираєтесь щось критикувати). Щодо складу населення то тут Ви не праві, якщо це Вас не цікавить то це не означає що когось іншого це може зацікавити (особисто мене це цікавить, хоча в інтернеті дуже важко знайти таку інформацію). Щодо парафії то це є історія села, можливо комусь ця інформація пригодиться, хтось шукає своїх предків (в церковних книгах колись реєстрували всі хрестини, шлюби і т д.). Щодо географічного словника, то це не просто якась стара книжка, як Ви пишете, а це велика праця польських вчених, яка на жаль в Україні мало використовується, можливо через незнання польської мови, хоча там є багато інформації про населенні пункти України, хоч часом вже і застарілої інформації. Я стараюсь вміщувати інформацію про ті населенні пункти які я знаю і інформацію можу перевірити.