Обговорення:Державний переворот

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Статистика відвідуваності сторінки «Державний переворот»

Здається мені що заколот і переворот трохи відрізняються. Заколот - це дії проти існуючої влади. Переворот - це результат успішного заколоту. Також переворот може статися без заколоту, наприклад - Оксамитова революція у Чехословаччині. Значення у словнику http://slovnyk.net/ :

ЗАКОЛОТ, -у, ч. 1. політ. Стихійне повстання, бунт. // Збройний виступ ворожих сил проти державної влади, організований у результаті таємної змови. 2. розм. Те саме, що колотнеча 2. // Шум, галас. // Метушня, сум'яття.

ПЕРЕВОРОТ, -у, ч. ... 3. Зміна існуючого суспільно-політичного ладу; революція. --Tigga 04:48, 12 березня 2007 (UTC)[відповісти]


А почему ничего нет о событиях в Украине в 2013 году?

Назва "Лютнева революція" використовується для революції в Росії 1917 року. Пропоную використовувати для подій в Україні 2013-2014 років термін "Євромайдан". Так, як і тут: http://uk.wikipedia.org/wiki/Євромайдан

Питання про те, чи були події 2013-2014 років в Україні("лютнева революція") державним переворотом є спірним. На мою думку, відповідний абзац статті потрібно видалити.