Обговорення:Комахи в культурі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Bulakhovskyi у темі «Щодо читання словників» 9 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ця стаття належить до числа добрих. Див. сторінку обговорення. Статус надано 2 вересня 2014 року.

Статистика відвідуваності сторінки «Комахи в культурі»

Старєвіч[ред. код]

Як висловився головний редактор статті, "не туди, не сюди"))

Образи комах активно використовують у такому популярному виді мистецтва як кінематограф. Експерименти Владислава Старєвіча (1888-1965, ru:Старевич, Владислав Александрович) із комахами напочатку 20 ст. торкнулися як документального, так і анімаційного жанрів. У останньому твори Старєвича стали сенсаційними.

Він трохи не зрозумів: звернення Старєвича до комах - це велика подія, оскільки вона вже у 1900-і показала, що фотографи та оператори кіно вдивлятимуться у цей незнайомий, але привабливий світ та вживатимуть традиційні образи (Лафонтен) у новой медії; фільми жахів стануть культурним відображенням саме цього вдивлювання. Оцінка анімації Старєвича як праці "геніального дресувальника" - межа між цирковою культурою 19 ст. та кінематографічною/технологічною 20-го., звідси до роботів та віртуального комп'ютерного світу один крок.

Але на все це в мене немає джерел, і нема часу їх шукати - до статті увійти не може. Хай буде тут, може кому знадобиться.--Vasyl Shang (обговорення) 15:20, 4 серпня 2014 (UTC)Відповісти

Інтервікі та можливі доповнення[ред. код]

Щодо читання словників[ред. код]

Хочу зауважити, що згідно до чинного правопису, варто було б уживати «скочують», а не «скачують». Про чергування «а» і «о» у коренях дієслів можна почитати тут. Дякую.

По-перше, не згідно до, а згідно з. По-друге, який стосунок альтернація має до семантики слів? Ми ж говоримо про семантичний рівень, а не кореляти видової пари. Щодо почитати, то, повірте, як філолог, прочитав багацько й трошки тямлю. --Bulakhovskyi (обговорення) 13:55, 10 вересня 2014 (UTC)Відповісти