Обговорення Вікіпедії:Маргінальні теорії/офтопіки

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Білінський Володимир Броніславович

[ред. код]
щодо моксель. Не знайдете. Фактаж подано тенденційно, але він відповідає дійсності. У XIX ст. 80% селюків московської губернії у побуті спілкуватися переважно фіно-угорськими діалектами, Залізняк прийшов до висновку (блискучі праці з досліджень новгородських пам'яток), що давньоруська розвивалася не диференціюючи [] помилка: {{lang-xx}}: немає тексту (допомога)на діалекти (мови), а навпаки, що це була сукупність діалектів, відмінності між якими чи нівелювалися, чи стали визначальними. Толочко у 80 рр писав, що Київ 1500 років та кількість мешканців на 1240 р становила (!!!) - 200 тис. осіб. Це повія від науки. Принаймні на цій царині потрібні дуже обережні висловлювання.--SitizenX (обговорення) 11:10, 22 грудня 2016 (UTC)Відповісти

Ніхто ж й не заперечує, що ця публіцистична робота базується на наукових фактах, навіть Велика радянська енциклопедія пише:

междуречье Оки и Волги. До 10 в. почти весь этот район был занят финно-угорским племенем меря. Колонизация края словенами новгородскими и кривичами, начавшаяся в конце 10 в., привела к обрусению мери и формированию здесь великорусской народности.

Тобто автор взяв за основу дійсно наукові факти і почав робити маргінальні висновки, на кшталт «росіяни не слов'яни». Хоча слов'яни це мовна спільність, а не генетична.

Більше того навіть генетичні дослідження, показують, що основною гаплогрупою і українців і росіян є так звана слов'янська Гаплогрупа R1a (Y-ДНК) відповідно 45% і 46%, далі в українців йде 13% ru:Гаплогруппа I2 (Y-ДНК) нащадків трипільською культури, а в росіян фіно-угорська 23% ru:Гаплогруппа N (Y-ДНК).

Єдиним дивним фактом у цій історії є нагородження пана Білінського «За найкращу наукову роботу в інформаційній сфері» Премія імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності. --TimeWaitsForNobody (обговорення) 14:25, 22 грудня 2016 (UTC)Відповісти