Обговорення користувача:Яким/Зображення (09.06.2011—09.06.2011)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Aeou у темі «Зображення» 12 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Яким/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Яким

Зображення[ред. код]

  • Пане Якиме, я так і не знаю, який Ви маєте стосунок до пана І. Качора, отже мушу Вас попередити. Ви вже завантажили велику кількість його робіт. Ви усвідомлюєте, що ставлячи ліцензію {{cc-by-sa-3.0}}, Ви дозволяєте будь-кому і з будь-якою метою використовувати ці роботи? Цю ліцензію неможливо відкликати. І найголовніше - цю ліцензію уповноважений ставити лише автор. Якщо у вас наприклад є усна згода автора на такі дії, то цього недостатньо. Потрібен дозвіл, який він мав би вислати особисто (т. зв. OTRS).
  • Я розумію - Ви можете мені закинути, що мовляв і раніше у Вікі вантажили фото І. Качора без дозволу (випадок із Низьким замком). Однак це зовсім інший випадок. Пан Погодін не віддавав у вільне користування (і правильно - бо невповноважений). І фото, завантажені Погодіним досі залишаються у нас на пташиних правах (за першим же запитом автора ми зобов*язані будемо їх видалити). Інша справа - ліцензія cc-by-sa, яку ставите Ви.
  • Не подумайте, що я пишу лише для того, щоб поприскіпуватись. Мова про те, що якщо хтось проведе ревізію ваших завантажень, критично проаналізує - він вилучить більшість графічних робіт І. Качора, як таких, що мають ліцензії, вказані неправомірно. І як наслідок - постраждає велика кількість статей. Я думаю, в першу чергу видалити можуть графічні роботи (фотографії фрагментів макету можуть і залишити).
  • Ніхто не заперечує важливості Вашого внеску в проект. Просто згадані вище моменти варто уточнити. Переговоріть з паном Ігорем, якщо маєте можливість. Він повинен усвідомити, що у ліцензією cc-by-sa він їх просто "віддає усім бажаючим". Якщо йому це підходить - хай вишле дозвіл OTRS. Якщо ні, то зіславшись на те, що в даний момент ліцензії проставлені не автором (тобто неправомірно) ми зможемо їх змінити на іншу - {{fairuse}}. Це буде єдина ліцензія, яку можна буде поставити (і вона дуже обмежить права інших осіб на їх використання).

--Сергій (обг.) 11:26, 9 червня 2011 (UTC)Відповісти