Обговорення користувача:Dmitry Kazany/Конкретний case щодо авторських прав (15.04.2005—15.04.2005)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення користувача:Dmitry Kazany/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення користувача:Dmitry Kazany

Конкретний case щодо авторських прав[ред. код]

Дмитре,

Ми з Вами вже маємо обговорення (отут ->Wikipedia:![*]), де Ви висловили думку, що "мета виправдовує засоби" при використанні (для поповнення Вікіпедії) документів, про які не відомо достеменно, що вони є Public domain. Я не знаю (точніше, відкладаю "на потім", при всій повазі до того джерела) як щодо Енциклопедії українознавства, але зараз мене найбільше (з декількох причин) цікавить добре відомий Вам Віртуальний музей "Історiї розвитку iнформацiйних технологiй в Українi" ICFCST:

  • У статті Вікіпедії Мала електронна лічильна машина Ви використали матеріали звітди, послалися на цей факт, але чи отримівали Ви згоду/дозвіл музею чи авторів безпосередньо (див. "Copyright © 1998 by the ICFCST Використання матерiалiв музею, повнiстю або частково, без згоди авторiв заборонено" на вказаній мною сторінці)??? Аналогічна ситуація з Глушков Віктор Михайлович, хоча там ініціатором статті був особисто Користувач:Gutsul, але Ви до неї більш ніж "добряче доклалися"?
  • А чи не використовували Ви (можливо на додаток до інших) те саме джерело у статті ЕОМ "Киев" (на додаток до вищезазначеного навіть не пославшись)? Тими чи іншими джерелами Ви не могли не користуватись, що дозволяє with all due respect (!!!) поставити питання про рівень Вашої basic intellectual honesty - Ви ж шануєте те, що пишеться в англомоній версії та пишете про сполучення прагматизму та чесності...;

Будь ласка, прокоментуйте (з урахуванням того, що до інших статей, де ви були автором чи співавтором) можна поставити такі ж запитання.

--pavlosh 22:31, 15 Квіт 2005 (UTC)