Обговорення користувача:Petrushchak ivan/Архів 6

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Шаблон Edited у статті Зв'язок між релігією та наукою

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Зв'язок між релігією та наукою був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 02:31, 18 жовтня 2018 (UTC)

Календарі

  • Вітаю! Я з приводу цього. Немає «католицьких» чи «православних» календарів. Є григоріанський-новоюліанський (новий) і юліанський (старий). Не додавайте дурниці з московських сайтів.--N.Português (обговорення) 07:53, 25 жовтня 2018 (UTC)
до чого тут календарі - це різні дати пам'яті одного і того ж святого в православній церкві і в католицькій... за календарі ні слова
При тому, що у вас «православ'я» тільки за старим (юліанським) стилем виходить. В той час як більшість православних (в тому числі Кпль) живуть за новим, новоюліанським (практично той самий григоріанський). --N.Português (обговорення) 09:03, 25 жовтня 2018 (UTC)
в україні ще не перейшли на новий календар... Петрущак Обг@ 09:21, 25 жовтня 2018 (UTC)
По-перше, в Україні перейшли на новий календар ще в 16 столітті.
По-друге, православ'я Україною не обмежується.
По-третє, вікіпедія — це універсальна енциклопедія, а не «словник мого хутора». --N.Português (обговорення) 10:11, 25 жовтня 2018 (UTC)
ахах православні ще не перейшли на новий календар в Україні, а так як Вікі українська то це само собою розумієтьсяПетрущак Обг@ 13:42, 25 жовтня 2018 (UTC)

Переклади з російської

Вітаю! Дякую за створення сторінки Ширинка (архітектура). Але маю зауважити, що Ваш переклад містив чимало помилок, пов'язаних з використованням програм машинного перекладу. Найгрубіша з них — передання рос. воротных як «комірних» (ясно, що перекладав бездумний комп'ютер, бо від комір), замість правильного «ворітних» чи «брамних». Якщо Ви не можете поки відмовитися від автоперекладу, настійна просьба перекладати тільки короткі статті і обов'язково просити когось з досвідчених користувачів вичитати. З повагою --В.Галушко (обговорення) 16:20, 31 жовтня 2018 (UTC)

Я спішив - в мене багато перекладів і цю статтю я також змінював бо перекладало ширінка))) а не ширинка...Петрущак Обг@ 08:30, 1 листопада 2018 (UTC)

Запрошення

Запрошую Вас взяти участь у Місячник упорядкування української Вікіпедії 2. Ви також можете не лише усувати якісь із запропонованих недоліків української Вікіпедії, а й сміливо пропонувати свої аспекти у вигляді розділів місячника.--Oleksandr Tahayev (обговорення) 10:03, 1 листопада 2018 (UTC)

Третій тиждень Польщі

Доброго дня! Прошу Вас взяти участь та підтримати проведення третього тижня Польщі, присвяченого століттю незалежності Польщі. Дякую!--DiMon2711 11:11, 1 листопада 2018 (UTC)

Сторінку Християнство і війна номіновано на вилучення

Стаття Християнство і війна, значний внесок до написання якої зробили Ви, була номінована на вилучення. Якщо Ви зацікавлені у обговоренні з цього приводу, будь ласка, залиште свій коментар на сторінці обговорення номінацій за 5 листопада 2018. Що ще можна зробити? --SitizenX (обговорення) 16:21, 5 листопада 2018 (UTC)

Ярослав Мудрий

Вітаю.

  • Знову видалив ваш абзац з «Ярослава Мудрого канонізували бо при ньому Київ став християнським містом». Весь абзац написаний як оціночне судження, без посилання на авторитетне джерело.
  • Абзац з «Благовірного князя Ярослава Мудрого стали шанувати на Русі відразу після смерті» також потребує додаткового вивчення. Хоча ви там поставили джерело, я не зміг знайти такої інформації. Ви її бачили? Судячи з усього Адам Бременський називав його святим, але нічого не сказано, що святим його одразу почали називати на Русі.

Inflicted Voodoo (обговорення) 09:58, 7 листопада 2018 (UTC)

Ок. попрацюю над цим всім.. Але в преамбулі полюбе має бути те що він святий - це однозначно Петрущак Обг@ 10:18, 7 листопада 2018 (UTC)
Ось тут є така думка http://2010.orthodoxy.org.ua/node/67099 "При нем Киев стал христианским городом. Он построил множество храмов, открыл христианские школы для детей, создал библиотеку, о которой до сих пор ходят легенды. И это – христианское делание. Он фактически написал свод законов, которые, в общем-то, регламентировали отношения в обществе, при этом не противоречили христианскому мировоззрению и христианскому отношению между людьми. Он не мог бы всего этого сделать, если бы целью жизни для него не было просвещение своего народа светом Христовой истины." Це висловив укр богослов Георгій Коваленко, і в преамбулі має бути те що він святий, а ви чомусь видалили. Це неправильно і неприпустимо Петрущак Обг@ 14:00, 7 листопада 2018 (UTC)
В преамбулі міститься короткий опис цілої статті і то не аргумент що нижче вже пише що він святий тому в преамбулі цього не має бути бо в статті нижче пише що він і князь і все те дублюється що в преамбулі. По друге Коваленко це не РПЦ а УПЦ МП.Петрущак Обг@ 14:13, 7 листопада 2018 (UTC)

Пропоную Вам скасувати Вашу правку. Пояснюю чому.

  • У преамбулі вже є згадування про те, що Ярослав святий. Навіщо плодити дублікати? Окрім того, воно логічно вписується в структуру - спочатку ім'я та походження, потім його діяльність і на завершення спадок.
  • Абзац з Коваленком. Навіщо це тут, коли вже є достатньо інформації про канонізацію в розділі УПЦ МП? Я би ще зрозумів, якби він був науковцем, зробив дослідження і на підставі якихось фактів щось доводив. Так можна будь-кого цитувати. Таким чином: 1. Коваленко не науковець, 2. Його судження є оціночним, 3. Ну і джерело orthodoxy.org.ua - сумнівного авторитету.

Сподіваюсь на розуміння Inflicted Voodoo (обговорення) 17:25, 7 листопада 2018 (UTC)

ок. з коваленком най буде по вашому але в преамбулі має точно бути про те що він святий і шанується православною церкво... і я вже писав що дубляж в преамбулі це норма бо за такою логікою треба буде все з неї стерти бо там вся інформація повторюється... чекаю на відповідьПетрущак Обг@ 18:01, 7 листопада 2018 (UTC)
Так в преамбулі вказано, що його зробили святим: «У православній церкві прославлений як благовірний». А Ви ще додаєте «Православний святий прославлений в лику благовірних». Навіть майже ідентичний текст. Для чого? Окрім того, як я казав вище, порушується логічний ланцюжок. Слідуючи цій логіці, можна посеред преамбули ще раз написати, що він син Володимира, а десь нижче ще раз, що він був одружений з Інгігердою. - Inflicted Voodoo (обговорення) 20:43, 7 листопада 2018 (UTC)
Якщо в преамбулі сказано то інше треба видалити але одне твердження в преамбулі має бути а не 2Петрущак Обг@ 22:00, 7 листопада 2018 (UTC)

Давайте пообідаємо в Києві

Мені дуже подобається ваша завзятість у написанні кожного дня 1 статті. Маю певну задумку як перегнати російську вікіпедію. Коротше цікаво було б познайомитисьBodiadub (обговорення) 14:48, 8 листопада 2018 (UTC)

я не проти - пишіть сюди для зручності https://www.facebook.com/pig1995z Петрущак Обг@ 14:52, 8 листопада 2018 (UTC)

Прошу вашої думки щодо видалення статті «Смирнов Ігор Вікторович»

Прошу вашої думки щодо видалення статті «Смирнов Ігор Вікторович». --✍ Крупскі Алег обг · внес @ 11:42, 15 листопада 2018 (UTC)

висловивПетрущак Обг@ 13:37, 15 листопада 2018 (UTC)

Вікічетверг

Я на третьому поверсі праворуч від бару, Я в синій кофті .- Дмитро Савченко (обговорення) 17:29, 15 листопада 2018 (UTC)

Шаблон Edited у статті Вознесіння

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Вознесіння був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 22:05, 22 листопада 2018 (UTC)

Вікі любить музику


Розділ без дати --DixonDBot II (обговорення) 20:52, 23 листопада 2018 (UTC)

Шаблон Edited у статті Християнство і війна

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Християнство і війна був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 7 днів. — KrBot (обговорення) 05:01, 28 листопада 2018 (UTC)

порада або прохання

Вітаю. Нема сенсу звертатися до авторів, які не розуміють світське призначення Вікіпедії. Звертайтеся "до світськості". Також щодо дій "таких авторів". Зрозумійте, — і Ви, і ми всі, — для них є ніщо, або дещо, що треба "нейтралізувати", за задумом їх "програми", — зробити це усіма можливими засобами... Повивчайте діяльність окремих користувачів. Абт зрозуміти — хто й до чого, і з якими мотивами, що робить ... тут...--Avatar6 (обговорення) 16:06, 28 листопада 2018 (UTC)

а як це вивчити?Петрущак Обг@ 17:33, 28 листопада 2018 (UTC)

Стосовно релігії

Pig1995z, вітаю! Бачу наш колега активно за вас прийнявся, якщо ще будуть проблеми з ст., звертайтесь я завжди підтримаю, не прихильник вилучення, тим паче, що ст. дійсно заслуговує на життя. З повагою --Professor Senkler (обговорення) 16:44, 7 листопада 2018 (UTC)

буду мати на увазі, дякую!)Петрущак Обг@ 18:02, 7 листопада 2018 (UTC)

Ще раз вітаю, пане Петрущак! Допоможіть врятувати одну з моїх праць ось тут. Може для когось ст. це просто робота, але для мене кожна ст. яку я створив - це як моя дитина. За нею слід дивитися, піклуватися, допомагати чим можна. Сподіваюсь Ви мене підтримаєте в цьому нелегкому шляху до становлення та поліпшення укр.вікі. З повагою --Professor Senkler (обговорення) 14:29, 30 листопада 2018 (UTC)

Шаблон Edited у статті Абхазька православна церква

Вітаю! Будь ласка, зверніть увагу, що у статті Абхазька православна церква був автоматично вилучений встановлений вами шаблон {{Edited}}, оскільки вона не редагувалася понад 9 днів. — KrBot (обговорення) 19:19, 19 грудня 2018 (UTC)