Обговорення користувача:Sparrov/Щодо джерел (27.12.2009—28.12.2009)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Найсвіжіший коментар: Erud у темі «Щодо джерел» 14 років тому
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Sparrov/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Sparrov

Щодо джерел

[ред. код]

Вітаю :) сьогодні напіввипадково переглянула статтю Гомосексуалізм через війну відкотів. У розділі Гомосексуали серед видатних людей я помітила Платона та Сократа. Як джерело Вами наведено таке: В усіх працях Платона згадується про кохання між чоловіками, як Сократа, так і самого Платона. Згідно ВП:АД, незвичайні твердження вимагають серйозних доказів. Проте твердження в усіх, погодьтесь, виглядає радше, як у жодних. Для мене взагалі дещо дивним є віднесення таких постатей до персоналій ЛГБТ, оскільки у сучасний їм час не робилось жодних акцентів на подібних стосунках. Будь ласка, наведіть, у яких саме працях, аби це можна було перевірити, інакше такі твердження краще вилучити. --Erud 20:55, 27 грудня 2009 (UTC) Шановно Катерино, що саме Ви читали у Платона? Візміть будь-яку його працю і прочитайте, і якщо Ви там не знайдете жодної згадки про прихильність Сократа або самого Платона до чоловіків, то я буду дуже здивований. Якраз твердження щодо всіх древніх греків, що такий-то такий кохав тільки жінок, потрібно доводити, а чоловіків кохали практично всі хоч трохи видатні діячі. Sparrov 22:40, 27 грудня 2009 (UTC)Відповісти

И Сократ сказал:

- Постарайся защитить меня, Агафон, а то любовь этого человека стала для меня делом нешуточным. С тех пор как я полюбил его, мне нельзя ни взглянуть на красивого юношу, ни побеседовать с каким-либо красавцем, не вызывая неистовой ревности Алкивиада, который творит невесть что, ругает меня и доходит чуть ли не до рукоприкладства. Смотри же, как бы он и сейчас не натворил чего, помири нас, а если он пустит в ход силу, заступить за меня, ибо я не на шутку боюсь безумной влюбчивости этого человека.

...это как раз та любовь, которой любят люди ничтожные. А такие люди любят, во-первых, женщин не меньше, чем юношей; во-вторых, они любят своих любимых больше ради их тела, чем ради души, и, наконец, любят они тех, кто поглупее, заботясь только о том, чтобы добиться своего, и не задумываясь, прекрасно ли это. Вот почему они и способны на что угодно - на хорошее и на дурное в одинаковой степени.

Платон. Пир. Sparrov 23:10, 27 грудня 2009 (UTC)

У тому-то і справа, саме про це я і написала: оскільки у сучасний їм час не робилось жодних акцентів на подібних стосунках. Така була норма. То чому цих персоналій треба відносити до ЛГБТ? Мені здається, це інше, швидше сучасні нам категорії. --Erud 10:15, 28 грудня 2009 (UTC)Відповісти

Вы правы, поэтому я никогда и не ставил этим деятелям на страничку категорию ЛГБТ, но по современным представлениям они относятся к категории Гомосексуалов, поэтому их стоит упомянуть на этой страничке. Так же как на страничке христиан стоит упомянуть апостолов и Иисуса, хотя почти никто из них не был христианином (так как это слово появилось уже после смерти большинства из них).Sparrov 12:23, 28 грудня 2009 (UTC)