Обговорення користувача:Vprypin/Про кубки України (20.08.2009—22.08.2009)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Повний архів: Обговорення_користувача:Vprypin/АвтоАрхів
Обговорення: Обговорення_користувача:Vprypin

Про кубки України

[ред. код]

У підсумкових таблицях останніх кубків (інші я поки не дивився) ви наробили помилок. Ті, що відразу кинулия в очі — дві вінницьких «Ниви», наявність кіровоградських «Зірки» і «Олімпіка» (а це фактично одна команда), «Суми» замість «Явора» (його перейменували вже після вильоту з кубка) — я виправив, докладно не вивчав. І уточнення міст у таблицях писати не треба. Я навмисно написав угорі список усіх команд повністю, а потім уживав лише короткі назви. До того ж, є посилання. Якщо не зрозуміло, шо то за команда, можна перейти за посиланням і почитати про неї. Та й у шаблоні ви помилки робите: останній параметр (к-сть очок) можна не писати — шаблон розумний, сам рахує :), попередні етапи слід скорочувати як 1ПЕ, 2ПЕ чи просто ПЕ. Навіть назви команд можна писати коротко (але це лише для двох трьох останніх чемпіонатів, «старих» команд там нема), наприклад, замість

{{Soccer cup table row|1/32|[[Оболонь (футбольний клуб)|«Оболонь» (Київ)]]|0|0|1|1|3|0}}

можна слід було написати

{{Soccer cup table row|2ПЕ|Оболонь|0|0|1|1|3}}

--Анатолій (обг.) 22:25, 20 серпня 2009 (UTC)Відповісти

Узагалі, статті про кубки, на мою думку, краще оформити отак (у мене ніяк руки не дійдуть дописати інші розділи тієї статті, та й протоколи матчів не всі є, а ті що є, містять помилки).--Анатолій (обг.) 22:30, 20 серпня 2009 (UTC)Відповісти

На рахунок кіровоградських команд деяка нерозбериха, можна і посперечатися. В 2006 році «Зірка» пропала з горизонту. Натомість у 2007 році з'явилася команда «Олімпік», яка виступала у другій лізі. І тільки 15.07.08 він став «Зіркою». То ж чи доцільно його результати додавати «Зірці»? Але тут моя помилка - переплутав два «Олімпіки» з Кіровограда і Донецька.

«Суми» і «Явір» також пінг-понг (команди то переходили з міста в місто, то змінювали назву, пропадали з горизонту, відроджувалися з нижчих ліг і т.д. Як бути з їх результатами? Рахувати як одна команда, чи я к три. Між ними там ще теліпається «Спартак» чи «Спартак-Горобина» куди його вліпити? Він також з ними переплітається.

Аналогічна ситуація з багатьма клубами, зокрема ФК «Львів», «Газовик» Комарно, «Скала-Газовик» Стрий (всі три тісно пов'язані); «Борисфен» (Бориспіль) також об'єднувався, зникав, відроджувався; «Нива» (Вінниця), ФК «Бершадь» і деякі інші.

Окремо виділяються «Арсенал»(Київ) і «Ратуша» (Кам'янець-Подільський) (тут ще і «Адвіс» з «Темпом», які об'єдналися у свій час, до неї причетні), які замінили попередні команди посеред сезону. В одних джерелах їх рахують однією командою, а в інших - двома.

Я не претендую на істину в останній інстанції, спільно можна дійти до якогось принципового рішення.

За чемпіонатами і кубком України я слідкую з самого початку і веду комп'ютерну статистику, зокрема в ній враховував зміни назви команди. Матч кубка команда могла грати з одною назвою, а завершувати сезон під іншою, тому в підсумкових таблицях я давав назву на кінець сезону. Все одно посилання йде на одну і ту ж команду. Так і могли виникнути дві вінницьких «Ниви».

На рахунок кращого оформлення за зразком початку 1992 року (до речі, приберіть там свій шаблон редагування, щоб інші могли редагувати) я також не проти, але це дуже довга і марудна справа. Поки що я намагався заповнити вакуум інформацією, яку міг швидко опрацювати, а з часом її можна буде довести до пуття.

З шаблоном не до кінця розібрався, порада трохи запізнилася - вже зробив таблиці по всіх кубках. Але виправити вже зроблене легше, ніж робити з нуля. Постараюся виправити свої недоробки.

З короткими назвами також виникають певні незручності, якщо команда грала у всіх етапах кубка, а посилання йде ххх (футбольний клуб), то кожен раз «бігти» на початок статті, щоб подивитися з якого вона міста не дуже зручно. Давайте тоді зробимо у статтях про футбольні клуби єдиний порядок - щоб були і слова «футбольний клуб» і місто команди.

Тільки коли у нас будуть ще всі дані по чемпіонатах України у всіх лігах (вони у мене є закодовані - залишилось перенести у Вікіпедію), тоді спільними зусиллями можна буде навести порядок з командами (шкода, що в Україні немає повноцінного об'єднання футбольних статистиків).
--VPrypin 10:10, 21 серпня 2009 (UTC)Відповісти
Оскільки було порушено дуже цікаве і давнє питання, то також прокоментую. З тими клубами вже колись було обговорення на сторінці Обговорення Вікіпедії:Проєкт:Український футбол, але воно так нічим і не закінчилось. Суть в тому, що потрібно ледь не офіційно вирішити, як подавати історію у випадку, коли 1) команда А об'єдналася з командою Б під назвою команда А (класичним прикладом є ЦСКА та «Борисфен» початку 90-х), 2) команда А перейменувалася на команду Б, але при цьому команда Б лишилася (той самий «Олімпік», який став «Зіркою», але «Олімпік» при цьому вижив, «Арсенал» з ЦСКА тощо, найпершим історично було одеське «Динамо» зразка 1936 року). Тобто це далеко не поодинокі випадки, і проблему треба вирішити в комплексі — NickK 10:57, 21 серпня 2009 (UTC)Відповісти
Про короткі назви не зовсім зрозумів. Уточнення футбольний клуб є лише в тих команд, назви яких унікальні, в інших є уточнення. Можна перейти за посиланням і прочитати. Щодо «Явора», «Зірки» та інших наведених вами команд, то там проблема дійсно є, але якщо писати про конкретний чемпіонат, то треба поадавати саме ту назву, під якою команда грала в тому етапі кубка, про який говоримо. Якщо виступала під кількома назвами, то писати останню. До речі, «Олімпік», якщо мені зраджує пам'ять, зімнив назву за день до початку кубка минулого року.--Анатолій (обг.) 21:47, 21 серпня 2009 (UTC)Відповісти
Я ж визнав, що у випадку з «Олімпіком» помилився, переплутав його з Донецьким, коли заносив результати. А на рахунок коротких назв клубів, щоб було зрозуміліше наведу приклад: в підсумковій таблиці Кубка України 2007-08 передостаннє місце займає команда «Комунальник» (навіть я, майже напам'ять знаючи всі клуби, відразу не можу пригадати з якого вона міста). Підсвітка показує «Комунальник» (футбольний клуб), щоб взнати з якого він міста потрібно багато додаткових маніпуляцій - або перейти на початок і в списку шукати потрібний клуб, або перейти за посиланням і прочитати що це за клуб, а потім повертатися назад. Але ж мені потрібне було тільки місто!!! І якби воно було написане поряд або хоч би підсвітка показала мені місто, то не довелося б витрачати на це зайвого часу і трафіку.--VPrypin 07:15, 22 серпня 2009 (UTC)Відповісти
Можна перейти на статтю і прочитати. Стаття називається «Комунальник (футбольний клуб)», бо інших ФК із такою назвою нема,тому уточнення не потрібне. Я не думаю, що той, хто читатиме, буде дивитися на посилання до статті (тай браузер може міняти лінки кирилицею на щось типу %D0%D1…). Він радше перейде за посиланням на статтю і прочитає про команду. До того ж, якщо буде написано «Єдність» (Плиски) чи «Фенікс-Іллічовець» (Калініне), то користувачу це не дуже допоможе. Потім все одно шукати, де ж ті Плиски, чи де те Калініне (а Калініних тільки в Криму 2).--Анатолій (обг.) 15:13, 22 серпня 2009 (UTC)Відповісти