Обговорення шаблону:Польсько-шведська війна (1600—1611)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Формат[ред. код]

Вертикальний формат шаблону невдалий: він викривлює текст і зображення у всіх статтях, де використовується. Горизонтальний навігаційний формат, який використовується у більшості вікі шаблонів (Шаблон:Козацькі повстання, Шаблон:Литовсько-московські війни, Шаблон:Війни XIX століття, Шаблон:Перша світова війна і багато інших) набагато краще, саме тому й поставив його.-- (обговорення) 12:36, 2 січня 2021 (UTC)[відповісти]

Не розумію, що викривлює вертикальний шаблон? Навпаки, він має таку ж ширину, як і картка «Військовий конфлікт». Якщо розміщувати вертикальний шаблон під карткою, то він не виступає за її межі. Крім того, так покращується наочність - видно всі події конкретної війни.
Горизонтальні ж шаблони описують всі пов'язані конфлікти (зокрема й ті, що Ви навели), і служать для переходу на пов'язані статті.
Така схема застосовується у переважній більшості шаблонів та статей (хоча напевно і є винятки). На мою думку, така схема є оптимальна. З повагою, --V Ryabish (обговорення) 13:14, 2 січня 2021 (UTC)[відповісти]
  • Вертикальний формат викривлює розмітку статті. Ось приклад: ред. № 30457579: ви додали вертикальну версію шаблону під шаблон «військовий конфілкт», але в результаті зображення Карла ІХ налізло на таблиці, і «опустило» усі зображення, які були під ним. Тобто, усе поїхало)))
  • Вертикальний формат пасує, коли є велика, розлога преамбула про війну-битву, як у багатьох англійських статтях. Тоді наїзду на зображення не відбувається. А в нас такий формат просто виглядає ніяк. Саме тому й придумали Шаблон:Хмельниччина. Щоб вертикальні формати не псували розмітку.
  • Ну і замість коротких посилань на битви, ви навіщось повернули розлогі назви битв. Для чого?? -- (обговорення) 13:23, 2 січня 2021 (UTC)[відповісти]
    Стосовно позиції портрета Карла ІХ і взагалі зображень - це не проблема формату шаблона. Бо у деяких статтях і сама картка конфлікту, або структура статті (дуже короткі розділи чи підрозділи) може заважати зображенню. Можна розмістити зображення в іншому, більш підходящому місці. У Вікі є засоби для розмітки сторінок. Наприклад, <gallery>, або параметри rigth, left, width тощо.
    Стосовно шаблону «Хмельниччина» - все вірно. Це великий конфлікт, з великою кількістю подій. Там і битви, і полководці, і дипломатія тощо. Тому його недоцільно запихати у вертикальний шаблон. Так само, як і шаблони про світові війни. Шаблон же із десятком битв цілком органічно вписується під карткою конфлікту.
    Стосовно коротких чи довгих назв битв - це питання стилістичне. Якщо краще виглядатимуть короткі назви, то я заперечень не матиму.
    З повагою, --V Ryabish (обговорення) 13:38, 2 січня 2021 (UTC)[відповісти]
  • Ні, це проблема. На галерею теж може вертикальний шаблон «з'їхати». Крім, у багатьох статтях не оформлюють малюнки у вигляді галерей, а ставлять їх праворуч тексту (бо саме так легше візуально сприймати і текст, і зображення), але саме туди шаблон і «наїздить»)) Тобто, вашу пораду цілком можливо перефразувати: Можна розмістити шаблон в іншому, більш підходящому місці. )))
    Хмельниччина — конфлікт рівнозначний Польсько-шведська війна (1600—1611). Теж велика війна. Шаблон для останньої цілком можна розвинути у розгорнутий, як у Хмельниччині, додавши і учасників, і договори, і багато чого іншого. Але треба починати з нормального горизонтального формату. Ось вам ще інші приклади: Шаблон:Тридцятирічна війна, Шаблон:Русько-половецькі битви... Нормальний горизонтальний формат для звичайної вікі-навігації знизу. З потенціалом розширення теми. Чому б не зробити так само? Ніщо не заважає.
    Формат шаблону — це теж питання стилю. Все стосується стилю) .-- (обговорення) 14:02, 2 січня 2021 (UTC)[відповісти]
    Я вже пояснив, що на мою думку, вертикальному шаблону якраз місце під карткою конфлікту - вони мають однакову ширину. І вже під це варто підлаштовувати зображення. Бо зображення може бути у будь-якій частині тексту (в т.ч. як справа, так і зліва), а шаблони бажано розміщувати однаково (що у нас переважно і є). Ви ж через розмітку саме цієї конкретної статті хочете це поламати.
    Стосовно горизонтальних шаблонів. Знову ж таки на мою думку, їх варти використовувати:
    - У списку пов'язаних конфліктів (Шаблон:Русько-половецькі битви, Шаблон:Наполеонівські війни)
    - Коли конфлікт великий (Шаблон:Перша світова війна, Шаблон:Хмельниччина)
    І так, можливо за історичними наслідками «Польсько-шведська війна (1600—1611)» рівнозначна «Хмельниччині», але шаблон цього не відображає. Як доросте за кількістю об'єктів-посилань до Хмельниччини чи «Першої світової війни», то можна буде міняти формат.
    З повагою, --V Ryabish (обговорення) 14:26, 2 січня 2021 (UTC)[відповісти]