Почесні громадяни Білої Церкви

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Нижче наведений список почесних громадян Білої Церкви.

Почесні громадяни[ред. | ред. код]

П. І. Б. Рід занять, звання та нагороди За що присвоєне звання
1 Яригін Юхим Денисович Пенсіонер. З 1944 по 1964 рік — перший секретар Білоцерківського міськкому Компартії України. За заслуги у відбудові зруйнованого в роки Великої Вітчизняної війни народного господарства і його післявоєнного розвитку та активну участь в громадсько-політичному житті міста.
2 Попович Павло Романович Льотчик-космонавт, двічі Герой Радянського Союзу. За активну участь в громадсько-політичному житті міста та військово-патріотичному вихованні підростаючого покоління.
3 Проценко Володимир Михайлович Пенсіонер, заслужений будівельник України За заслуги в розвитку народного господарства та активну участь в громадсько-політичному житті міста.
4 Ковбасюк Григорій Дем'янович Заслужений лікар України. З 1990 по 1998 роки працював завідувачем хірургічного відділення міської лікарні № 2. За заслуги по поліпшенню медичного обслуговування населення та активну участь в громадсько-політичному житті міста.
5 Слободяник Валентин Кузьмич Пенсіонер, Заслужений будівельник України. За заслуги в розвитку народного господарства та активну участь в громадсько-політичному житті міста.
6 Злобінський Семен Йосипович Заслужений будівельник України. За заслуги в соціально-економічному розвитку міста, активну участь в громадському житті.
7 Залєвський Василь Павлович Пенсіонер. З 1973 по 1988 роки працював на посаді голови виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. За заслуги в соціально-економічному розвитку міста, активну участь в громадському житті.
8 Красношапка Юрій Олексійович Пенсіонер. З 1974 по 1990 ррки працював на посаді першого секретаря Білоцерківського міськкому Компартії України. За великий внесок у вирішення питань соціально-економічного розвиту міста та з нагоди 60-річчя з дня народження.
9 Гудима Андрій Дмитрович Доцент Білоцерківського державного аграрного університету, письменник, член спілки письменників України. За вагомий внесок у розвиток культури міста, зміцнення духовності, громадську педагогічну діяльність та в зв'язку з 60-річчям.
10 Соломаха Іван Петрович З 1971 по 2007 роки — начальник підприємства «Київоблводоканал». За вагомий вклад у вирішенні соціально-економічних питань, розвитку міста, громадську діяльність та велику шефську допомогу дошкільним та навчальним закладам.
11 Міняйло Віктор Олександрович Письменник, член спілки письменників України, лауреат літературних премій ім. Андрія Головка, державної ім. Т. Г. Шевченка, член і почесний голова Білоцерківського міського відділення Національної спілки письменників України.
12 Шуліпа Геннадій Володимирович З 1988 по 2006 рік працював на посаді міського голови. За особливий внесок у вирішенні питань соціально-економічного розвитку міста, збереження та зміцнення соціальної інфраструктури міста, розвиток культури, освіти, охорони здоров'я, конструктивну взаємодію з політичними партіями та громадськими організаціями.
13 Власенко Володимир Максимович Академік. З 1977 по 2005 роки працював ректором Білоцерківського національного аграрного університету. За особливий внесок у розвиток університету, збагачення аграрної науки і практики новаторськими розробками, за видавництво наукових праць, підручників та навчальних посібників, за активну участь у громадській роботі та високий рівень виконання депутатських обов'язків.
14 Сергеєва Галина Лаврентіївна Пенсіонер. З 1969 по 1988 роки працювала на посаді секретаря Білоцерківського міськкому Компартії України, з 1988 по 2002 роки — на посаді заступника голови виконавчого комітету Білоцерківської міської ради. За вагомий вклад у вирішенні питань соціально-економічного розвитку міста, активну громадську діяльність, значні заслуги перед територіальною громадою міста.
15 Берман Харитон Абрамович Голова міського товариства єврейської культури ім. Шолом-Алейхема. З 1955 по 1998 роки — лікар Білоцерківської міської лікарні № 1. За вагомий вклад у вирішенні питань соціально-економічного та культурного розвитку міста, активну громадську діяльність, значні заслуги перед територіальною громадою міста.
16 Дуднік Василь Іванович З 1981 по 2006 роки працював на посаді голови Білоцерківської районної ради. За вагомий вклад у вирішенні соціально-економічних проблем міста, активну громадську діяльність, значні заслуги перед громадою міста.
17 Павленко Юрій Прокопович Заслужений працівник культури України. Директор Білоцерківської школи мистецтв № 6. За особливі заслуги перед містом Біла Церква в сфері культури.
18 Павленко Тамара Павлівна Заслужений діяч мистецтв України, педагог Білоцерківської школи мистецтв № 1. За особливі заслуги перед містом Біла Церква в сфері культури.
19 Медвідь Олександр Васильович Президент Європейського комітету Міжнародної федерації боротьби. Триразовий Олімпійський чемпіон, семиразовий чемпіон світу, триразовий чемпіон Європи, дев'ятиразовий чемпіон СРСР з вільної боротьби. За визначні заслуги перед громадою міста біла Церква.
20 Опанасенко Ніна Петрівна Поетеса, член Національної спілки письменників України. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
21 Панічкін Михайло Степанович Військовий льотчик, генерал-майор авіації, Герой Радянського Союзу. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
22 Григор Руслан Петрович капітан Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
23 Гончаренко Василь Володимирович старший сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
24 Савуляк Володимир Іванович старший солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
25 Дячун Теодор Григорович керівник Білоцерківської станиці братства ОУН-УПА ім. Василя Якуб'яка Київського крайового братства ОУН-УПА, комбатант Української Повстанської Армії За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
26 Павленко Дмитро Петрович сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
27 Романчук Анатолій Михайлович капітан Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
28 Єсюк Руслан Вікторович солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
29 Сломчинський Максим Олегович молодший сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
30 Сарнавський Євгеній Вікторович майор (посмертно) Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
31 Павлюк Ярослав Володимирович старший сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
32 Нехай Олександр Володимирович старший сержант Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква.
33 Воробйов Владислав Валентинович старшина Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква (14 жовтня 2014; посмертно)
34 Павлуша Сергій Валерійович солдат Збройних сил України, учасник російсько-української війни. За визначні заслуги перед громадою міста Біла Церква (14 жовтня 2014; посмертно)
35 Бурденюк-Тарасевич Лариса Антонівна науковиця-рослинниця, селекціонер, доктор сільськогосподарських наук

Джерела[ред. | ред. код]