Прихований Міккі

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Прихований Міккі — майстерно захований силует Міккі Мауса, що складається з трьох кіл, що символізують вуха і голову мишеняти. При уважному перегляді «прихованих Міккі» можна помітити в багатьох класичних мультфільмах Діснея (таких, як «Король Лев» і «Король Лев 3», «Русалонька», «Пітер Пен» та ін), а також у діснейлендах і інших аналогічних тематичних парках.

Голова Міккі Мауса — давно відомий і широко використовуваний діснеївський символ і талісман, однак, розпізнати його не завжди просто. У мультфільмах «прихований Міккі» може прийняти форму скелі, водойми або сузір'я (див., наприклад, «Король Лев 3»), а в реальності може неявним чином проявлятися як частина архітектурного ансамблю або навіть як опора лінії електропередачі.

До якогось моменту «приховані Міккі» залишалися професійною таємницею компанії Діснея і могли бути свого роду «підписом» того чи іншого художника, архітектора або інженера. Однак, через деякий час секрет був розкритий, і існування «прихованих Міккі» було визнано керівництвом компанії. Тепер в деяких тематичних диснеївських парках відвідувачі можуть навіть придбати спеціальні брошури і книги, що містять підказки, як і де шукати знаменитий «трицикл».

«Приховані Міккі» в кінематографі[ред. | ред. код]

Нижче наведено неповний список фільмів і мультфільмів, в яких при уважному перегляді можна помітити силуети Міккі Мауса.

На DVD-диску з мультфільмом можна знайти гру, мета якої — відшукати на задніх планах 20 цілеспрямовано захованих силуетів Міккі.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]