Прокляття ката

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Прокляття ката
англ. Hangman's Curse
Жанр жахи, трилер
Форма роман
Автор Френк Е. Перетті
Мова англійська
Написано 20002001
Опубліковано 29 січня 2001
Країна  США
Видавництво Thomas Nelson
Цикл «Проєкт “Верітас”»
Наступний твір Nightmare Academyd
ISBN-13: 978-0-8499-7616-2
ISBN-10: 0-8499-7616-2
ISBN 978-0-8499-7616-2

«Прокляття ката» (англ. Hangman's Curse) — підлітковий роман Френка Едварда Перетті 2001 року, перша книга в серії «Проєкт “Верітас”».

Сюжет[ред. | ред. код]

У центрі сюжету — надприродна, на перший погляд, справа, за яку взялася сім'я розслідувачів, що входять до проєкту «Верітас». Приблизно через сімдесят років після самогубства Абеля Фрая, учня середньої школи, який повісився, не витримавши цькувань, спортсмени зі шкільної футбольної команди починають втрачати здоровий глузд, побачивши те, що вони вважають привидом Абеля, який, за чутками, перебуває під контролем групи відьом, що прагнуть помститися. Привид Абеля змушує їх впадати в стан, схожий на кому.

Екранізація[ред. | ред. код]

Фільм «Прокляття ката», заснований на однойменній книзі, вийшов на екрани у 2003 році. У ньому знялися Девід Кіт у ролі Нейта, Мел Гарріс у ролі Сари, Лейтон Містер у ролі Еліші та Дуґлас Сміт у ролі Елайджі. Фільм знімався переважно в середній школі Джона Р. Роджерса в Спокані, штат Вашингтон. Фільм суттєво відрізнявся від книги, вилучивши ключові сцени та зробивши героїню Кристал головною героїнею в ролі дівчини Яна Снайдера.

Посилання[ред. | ред. код]