Підземні сховища Breaux Bridge/Anse La Butte

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Підземні сховища Breaux Bridge/Anse La Butte. Карта розташування: Луїзіана
Breaux Bridge
Breaux Bridge
Місце розташування підземних сховищ Breaux Bridge/Anse La Butte

Breaux Bridge та Anse La Butte – розташовані поряд підземні сховища в штаті Луїзіана, призначені для зберігання різноманітних продуктів нафтогазової та нафтохімічної промисловості.

Сховища знаходяться на півдні штату, на північно-східній околиці міста Лафаєтт. Вони відносяться до поширеного на півдні США типу соляних каверн, які створюють шляхом вимивання пустот у відкладеннях солі (в регіоні Мексиканської затоки їх потужність може складати кілька сотень метрів).

Станом на 2010 рік компанія Enterprise Products Partners мала тут 14 каверн – 9 у сховищі Breaux Bridge загальною ємністю у 6,3 млн барелів зріджених вуглеводневих газів та 5 у сховищі Anse La Butte з ємністю 3,5 млн барелів.

Можливо відзначити, що Breaux Bridge є важливим логістичним хабом у галузі транспортування ЗВГ, оскільки має сполучення з :

- системою для ЗВГ Louisiana Pipeline System (транспортує ЗВГ між різними ГПЗ, фракціонаторами, сховищами та споживачами Луїзіани);

- системою для ЗВГ River Parish Pipeline System (має таку саме функціональність що і попередня);

- системою для ЗВГ Cajun Sibon (схожа з двома попередніми, проте з середини 2010-х має сполучення з техаським логістичним хабом у Монт-Бельв’ю);

- трубопроводом Lou-Tex NGL Pipeline (сполучає Breaux Bridge з Монт-Бельв’ю);

- пропанопроводом Dixie Pipeline (живить споживачів на атлантичному узбережжі США).