Стипендія Вальтера Бенджаміна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Програма Вальтера Бенджаміна Німецького дослідницького фонду спрямована на те, щоб надати науковцям на етапі кваліфікації після отримання докторського ступеня можливість самостійно реалізувати власний дослідницький проект в обраному ними місці. Щоб забезпечити мобільність, фінансування зазвичай передбачає зміну закладу. Абітурієнти можуть вибрати дослідницьку установу, в якій вони хотіли б працювати в майбутньому: у Німеччині чи за кордоном. Також можливе поєднання перебування за кордоном і етапу в Німеччині.

Фінансування за кордоном здійснюється у формі гранту в розмірі 1750 € на місяць плюс доплата за матеріальні витрати 250 €, плюс іноземна доплата, компенсація купівельної спроможності та, якщо потрібно, допомога на дитину, розмір якої залежить від країни призначення. Суму можна визначити за допомогою калькулятора субсидії.[1] У 2021 році загальна сума на незаміжню особу, що перебуває в США, становила близько 3500 € і у Франції близько €3000 на місяць. У Німеччині фінансування здійснюється за позицією E13-E14 TvöD/TV-L.

Головний комітет DFG ухвалив рішення про створення стипендії в грудні 2018 року[2] та була створена в липні 2019 року.[3] Стипендія Вальтера Бенджаміна об'єднує функції фінансування, які раніше частково покривалися дослідницьким грантом DFG, який увійшов до неї. Він доповнює існуючі інструменти фінансування для дослідників, які працюють на постдокторських позиціях, такі як стипендія Еммі Нетер і стипендія Гейзенберга DFG.

Стипендія названа на честь філософа та культуролога Вальтера Беньяміна (1892—1940).

Посилання

[ред. | ред. код]

Примітки

[ред. | ред. код]
  1. Online-Stipendienrechner des Walter-Benjamin-Programms abgerufen am 1. Juli 2021
  2. DFG-Pressemitteilung vom 11. Dezember 2018. Архів оригіналу за 24 липня 2019. Процитовано 6 липня 2023.
  3. Information für die Wissenschaft der DFG vom 5. Juli 2019