ТЕЦ Наготане

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ТЕЦ Наготане
Розташування Індія Індія, штат Махараштра
Вид палива природний газ, нафтопродукти, вторинні горючі гази
Енергоблоки 1х85
Котельні агрегати 3 котла-утилізатора Balcke-duerr
Турбіни 3 газові AEG Kenis (GE Frame 5) + 1 парова AEG Kenis (Siemens)
Встановлена електрична
потужність
85
Материнська компанія Reliance Industries Ltd
ідентифікатори і посилання

Координати: 18°33′27″ пн. ш. 73°06′45″ сх. д. / 18.55750° пн. ш. 73.11250° сх. д. / 18.55750; 73.11250

ТЕЦ Наготане — індійська теплова електростанція у штаті Махараштра, яка обслуговує роботу нафтохімічного майданчика компанії Reliance Industries Ltd.

В 1990-му у Наготане почав роботу нафтохімічний майданчик, створений навколо установки парового крекінгу. Для задоволення власних потреб він отримав енергетичне господарство із трьох газових турбін потужністю по 20 МВт, відпрацьовані якими гази живлять три котли-утилізатори. Останні мають продуктивність по 136 тонн пари на годину (з урахуванням використання допоміжних пальників), що використовується для роботи однієї парової турбіни потужністю 25 МВт та у технологічному процесі основного виробництва.

Як паливо станція споживає нафтопродукти і природний газ (надходить по трубопроводу Тал — Наготане). Допоміжні пальники котлів-утилізаторів також спалюють невеликі обсяги технологічних газів нафтохімічного виробництва.

Наприкінці 2010-х виникли плани модернізації наявного обладнання, у випадку реалізації яких загальна потужність майданчика мала зрости до 100 МВт. При цьому передбачається залучення до спалювання етану, що почав надходити по трубопроводу Дахедж — Наготане, і значно масштабніше використання технологічних газів.[1]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. RELIANCE INDUSTRIES LIMITED, Nagothane Manufacturing Division (NMD), Maharashtra - PDF Free Download. docplayer.net. Процитовано 1 вересня 2023.