Туризм у Нігерії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Об'єкт всесвітньої спадщини — осун-осогбо
Національний парк Янкарі

Туризм у Нігерії — одна з важливих складових бюджету країни. У країні є тропічні ліси, савани, водоспади, безліч об'єктів, що мають культурне та історичне значення[1]. Однак ряд регіонів країни страждає від нестачі електроенергії, поганої якості доріг і брудної питної води[2].

Туристичні об'єкти[ред. | ред. код]

Туристичні об'єкти в Нігерії включають в себе: фестивалі та культурні заходи (такі, як фестиваль Дурбар[en] та ін.), національні парки (такі, як Старий Ойо[en], Янкарі[en] та Крос-Рівер[en] ) та інші географічні об'єкти (такі, як скеля Асо[en] в Абуджі).

Контроль туристичного сектора[ред. | ред. код]

Індустрію туризму регулює Міністерство культури, туризму і національної орієнтації Нігерії[3].

Щоб підвищити популярність туристичного сектора країни, з 2004 року стали проводити конкурс красиМіс Туризму Нігерії. Переможниці 2004, 2005 і 2006 років: Ширлі Агнотц[4], Абігейл Лонге і Глорія Зірігбе[5].

Доходи[ред. | ред. код]

Згідно з доповіддю Всесвітньої ради ділових подорожей і туризму[en], доходи від туризму в Нігерії перевищили 10 млрд. доларів США 2007 року і становлять близько 6% від валового внутрішнього продукту країни[6].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Archibong, Maurice (18 березня 2004). Nigeria: Gold mine waiting to be tapped. The Sun Online. The Sun Publishing Ltd. Архів оригіналу за 26 квітня 2007.
  2. Nigeria starts taking tourism sector seriously. afrol.com. afrol News.
  3. Honourable Minister of Culture, Tourism and National Orientation. UNESCO.org. ЮНЕСКО. Архів оригіналу за 1 вересня 2012.
  4. Abuja beckons new Miss Tourism Nigeria. The Sun Online. The Sun Publishing Ltd. 5 жовтня 2001. Архів оригіналу за 26 вересня 2007.
  5. Ekunkunbor, Jemi (24 грудня 2006). Winning Miss Tourism is more than an Xmas gift — Gloria Zirigbe. Vanguard online. Vanguard Media Limited. Архів оригіналу за 15 січня 2007.
  6. Nigeria. Wttc.org. World Travel and Tourism Council. Архів оригіналу за 7 лютого 2012.