Тітус (Ламаделен)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Тітус» (Ламаделен)
Повна назва FC Titus Lamadelaine
Засновано 1948
Розформовано 2015
Населений пункт Ламаделен, Люксембург Люксембург
Стадіон Terrain rue du Vieux Moulin
Вміщує 1 500
Ліга Дивізіон Пошани
Домашня
Виїзна

«Тітус» (Ламаделен) (фр. FC Titus Lamadelaine) — колишній футбольний клуб з Люксембургу, який грав у Дивізіоні Пошани, другій за значимість футбольній лізі в країні. 2015 року припинив своє існування, об'єднавшись з «Петанжем» у єдиний клуб «Уніон Тітус Петанж».

Історія[ред. | ред. код]

Клуб був заснований у 1948 році в місті Ламаделен в Люксембурзі і мав на логотипі зображення римського імператора Тіта (лат. Titus), в честь якого і отримав свою назву.

У Кубку Люксембургу найвищого результату команда досягла в сезоні 1962/63, дійшовши до 1/8 фіналу..

У 2014 році «Тітус» виграв Кубок ФЛФ[de], національне кубкове змагання для аматорських клубів країни (третій-п'ятий дивізіон Люксембургу).

Протягом майже усієї своєї історії клуб виступав в аматорських лігах Люксембургу, поки в сезоні 2013/14 вони не обіграли «Жененесс» (Юнглінстер) в раунді плей-оф і отримали підвищення в Дивізіон Пошани вперше в своїй історії[1].

У сезоні 2014/15 вони опинилися на одинадцятій позиції, тому їм треба було зіграти раунд плей-оф за збереження прописку проти «Авеніра» (Бегген), але наприкінці регулярного чемпіонату вони вирішили, що клуб об'єднається з іншою командою цього дивізіону «Петанж», створивши єдиний клуб «Уніон Тітус Петанж», завдяки чому «Авенір» напряму вийшов у другий дивізіон[2]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]