У пошуках виходу (фільм, 1985)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
У пошуках виходу
В поисках выхода
Жанр комедія
Режисер Євген Цимбал
Леонід Горовець
Віктор Кузнецов
Сценарист Михайло Городинський
Кир Буличов
Володимир Вардунас
У головних
ролях
Геннадій Хазанов
Володимир Ніколенко
Оператор Юрій Уланов
Віктор Пищальников
Володимир Тарнавський
Григорій Бєлєнький
Композитор Сергій Бедусенко
Художник Стален Волков
Євген Пітенін
Олександр Клименко
Кінокомпанія «Мосфільм»
«Кіностудія ім. О. Довженка»
Країна СРСР СРСР
Рік 1985

«У пошуках виходу» («В поисках выхода») — радянський кіноальманах у трьох новелах 1985 року, знятий режисерами Євгеном Цимбалом, Леонідом Горовецем і Віктором Кузнецовим на кіностудії «Мосфільм» і Кіностудії ім. О. Довженка.

Сюжет[ред. | ред. код]

Кіноальманах складається з трьох новел: «У пошуках виходу», «Реквієм по філе» («Незамінний»), «Родина пляма».

«Реквієм по філе»[ред. | ред. код]

Скромний нотаріус за симфонічного оркестру Гена Мунькін не подобався тещі. Особливо її відштовхувала його робота. Призначивши зятя вантажником у м'ясний магазин, вона ніяк не припускала, що перший шматок м'яса, винесений Геною з магазину, опиниться в цирку і він буде змушений згодувати злощасним філеєм розлючених левів.

«Родина пляма»[ред. | ред. код]

Фантастична комедія за оповіданням Кіра Буличова «Батьківщина». «Біда трапилася годині о шостій вечора, але спочатку ніхто не зрозумів, що ж сталося. Інопланетний корабель у променях вечірнього сонця здавався хмарою, позбавленою чітких форм, переливчастою та абсолютно безпечною. У той момент у будинку перебували Марія Степанівна, її дочка Леокадія та онука Сашенька, яка була хвора на ангіну і вередувала. Семенський, чоловік Леокадії, ще не повернувся з роботи. Очевидці розповідали: хмара повисіла кілька хвилин над будинком Семенських, раптом обрушилося на нього, огорнула хату, як туманом, потім піднялася знову, набираючи швидкість, поки не змішалася з іншими хмарами. Будинок зник. Зникли також палісадник, будка з Треногою та господарські споруди. Залишилося безлюдне місце, де не росло ні травинки, а також квадратна яма від фундаменту».

«У пошуках виходу»[ред. | ред. код]

Дипломна робота Віктора Кузнєцова. У фільмі розповідається про будівництво транскордонного трубопроводу великого діаметра.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]