Цифрова шкільна парта

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Цифрова шкільна парта (нім. Digitale Schulbank)

Вступ[ред. | ред. код]

Використання цифрової робочої поверхні - цифрового шкільного бюро (парти) - призводить до зміни перспективи з аналогових носіїв на цифрові носії. Основний робочий стіл - це комп'ютерний інтерфейс, традиційні друковані засоби масової інформації та рукописні нотатки, що доповнюють використання засобів масової інформації. Для класів це призводить до інтеграції засобів масової інформації без негативних порушень у роботі з медіа. Таким чином, зміст шкільних уроків не потребує багато часу, перетворюючись з цифрового на аналоговий. Всі класичні медіа (текст, зображення, звук, фільм) представлені і редагуються в основному за допомогою техніки (цифрової). Розробляються переваги мережевих структур для отримання інформації, обміну інформацією та співпраці для викладання, де, зокрема, робота в школі пов'язана також з домашньою роботою (наприклад, з віртуальними аудиторіями в Інтернеті, USB-носіями).

Особливо важливим є тісний зв'язок розвитку медіа-дидактичної концепції в школі з інфраструктурними рішеннями (комплексне системне рішення), що дозволяє гармонізувати технічні та дидактичні педагогічні проблеми.

Практична реалізація[ред. | ред. код]

Для забезпечення систематичної та концентрованої роботи з інформаційно-комунікаційними технологіями в класі, прикладне програмне забезпечення та пов'язана з ним технічна інфраструктура вибираються за дидактичними аспектами. Основна увага зосереджена не на навчальних програмах, які являють собою так звані стандартні програми (офісні пакети). В даний час використовують так звані інтерактивні дошки, оскільки вони розроблені дуже близько до ситуацій у класі.

Термін "Цифрова шкільна парта" введене у 2001 р. Ульріхом Гутенбергом. Концепція цифрового шкільного бюро була розроблена за допомогою дидактичної роботи з медіа в районному центрі Геттінген, в регіональній підготовці вчителів, в Геттінгенському університеті і в Державному інституті розвитку якості школи Нижньої Саксонії.

Інтернет-ресурси[ред. | ред. код]