Червона стріла

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Червона стріла
рос. Кра́сная стрела́
Жанр драма
Режисер Ігор Шешуков
Іскандер Хамраєв
Сценарист Едгар Дубровський
Олександр Ожогов
У головних
ролях
Кирило Лавров
Володимир Єрьомін
Оператор Володимир Бурикін
Композитор Вадим Біберган
Художник Євген Гуков
Кінокомпанія Ленфільм
Тривалість 92 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1986
IMDb ID 0266706

«Червона стріла» (рос. «Кра́сная стрела́») — радянський художній фільм 1986 року режисера Ігоря Шешукова.

Картина знята в популярному в 80-х роках жанрі виробничої драми, де протистоять один одному два типи керівників — новатор і ретроград. При цьому, незважаючи на відмінність поглядів, герої схожі в одному: кожен з них — справжній професіонал, відданий своїй справі.

Сюжет[ред. | ред. код]

СРСР, 1985 рік. Директор великого ленінградського виробничого об'єднання, комуніст Кропотов, приїжджає за викликом в Москву, в міністерство, де дізнається про можливе злиття його підприємства з іншим підприємством.

Бажаючи зберегти самостійність, Кропотов обіцяє за рік ввести в лад високотехнологічну роботизовану лінію. Самовпевнений Кропотов покладається на свій авторитет, на слухняних заступників і на зв'язки в Москві. Заручившись підтримкою заступника міністра, об'єднання Кропотова починає роботу над проектом, але робота не ладиться. Кропотов не вникає в суть проблеми, а лише говорить, що завжди і у всі часи цінувалися люди, які вміють змусити працювати інших. Паралельно розгортається любовний роман Кропотова.

В СРСР починається Перебудова, але Кропотов скептично ставиться до нових методів управління в промисловості. Противником Кропотова виступає директор суміжного підприємства Савицький. Савицький каже, що нові часи вимагають нових методів керівництва. У Москві вирішено об'єднати підприємство Кропотова з підприємством Савицького і Савицькому запропоновано стати директором збільшеного об'єднання. Кропотов не згоден з таким рішенням. Він знову їде за підтримкою в Москву на поїзді «Червона стріла»

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]