Шестопалов Борис Борисович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Шестопалов Борис Борисович (28 січня 1967 рік, місто Запоріжжя) — український підприємець у сфері агріфуд, співвласник «HD-group»[1] та «GFSGROUP»[2], кандидат економічних наук

Народився 28 січня 1967 року, місто Запоріжжя
Громадянство Україна
Національність Українець
Alma mater Запорізький машинобудівний інститут (1993), Національний технічний універсітет (2001)
Вчений ступінь Кандидат економічних наук
Сфера діяльності Співзасновник HD-group та GFSGROUP
Сім'я Дружина — Марина, діти — Данило та Анастасія


Освіта[ред. | ред. код]

У 1984 році Шестопалов Борис Борисович закінчив середню школу № 2 міста Запоріжжя.

У 1993 році здобув першу вищу освіту за спеціальністю «Інженер-електромеханік» у Запорізькому машинобудівному інституті.

У 2001 році отримав диплом за спеціальністю «Фінансист» у Запорізькому Національному технічному університеті.

У 2004 році закінчив аспірантуру та підготував до захисту кандидатську дисертацію за темою: «Удосконалення управлінських структур об'єднань підприємств (холдингів) на основі моделювання й оптимізації єдиної фінансово-економічної бази даних».

В 2006 року отримав науковий ступінь, вчене  звання кандидата економічних наук.

Кар'єра[ред. | ред. код]

Шестопалов Борис Борисович розпочав свою професійну діяльність у 1989 році. В період з 1991 року по 1992 рік обіймав посаду  заступника генерального директора ТОВ «Аско ЛТД и К».  

В 1992—1997 роках працював фінансовим директором виробничо-комерційного об'єднання  «Крок Лтд» та з 1998 декілька років був консультантом з економічних питань в ТОВ «Велика транспортна компанія».

У 1999 році став співзасновником групи компаній «Хлібодар» (зараз HD-group). До складу компанії входять підприємства з зернопереробки; заводи з виробництва хлібобулочних та борошняних кондитерських виробів; завод з виробництва джемів, варення; бакалія; компанія з організації логістичних послуг та компанія з організації закупівель.

У 2014 році заснував GFSGROUP, що виробляє продукти харчування у форматі «Ready meals», «Food to GO».

Нагороди та громадські ініціативи[ред. | ред. код]

Шестопалов Борис Борисович обіймає посаду Віце-Президента у Всеукраїнській асоціації пекарів, є членом аграрного комітету Спілки українських підприємців та спілки «Борошномели України», з 09.05.2017 року виконує місію почесного консула Республіки Австрія у м. Запоріжжя.

За значний  внесок  у  реформуванні національної економіки, розвиток підприємства та ринкової інфраструктури, високі досягнення  у професійній діяльності Борис Борисович нагороджений почесною грамотою Кабінету Міністрів України (№ 8655 від 03.09.2004 р.).

Захоплення[ред. | ред. код]

Театр, дайвінг, бадмінтон, мотоцикл, горні лижі, водні види спорту.

  1. TM HD-group - вертикально інтегрована компанія з фокусом на В2В клієнта. hd-group.ua - Agrifood & Service Company (укр.). Архів оригіналу за 13 січня 2020. Процитовано 13 січня 2020.
  2. Global Food System (ru-RU) . Архів оригіналу за 13 січня 2020. Процитовано 13 січня 2020.