Ґодзілла: Королівство монстрів

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Ґодзілла: Королівство монстрів
Godzilla: Kingdom of Monsters
Обкладинка першого номеру коміксу
Загальні дані про видання
Видавець IDW Publishing
Країна США
Мова англійська
Жанр Фантастика
Творча команда
Сценарист(и) Ерік Пауел, Трейсі Марш, Джейсон Сіарамелла
Художник(и) Філ Хестер, Віктор Сантос
Технічні дані про видання
К-сть випусків 12
Серія «»
Наступний «Ґодзілла» (2012)

«Ґодзілла: Королівство монстрів» (англ. Godzilla: Kingdom of Monsters) — серія коміксів, створена IDW Publishing. Комікс виходив з березня 2011 року по лютий 2012 року.

Ерік Пауел і Трейсі Марш написали сценарій до перших восьми номерів, тоді як Джейсон Сіарамелла написав сценарій до решти. Перші чотири випуски намалював Філ Хестер, а наступні намалював Віктор Сантос. Після завершення коміксу Пауел опублікував публікацію в блозі, в якій розповів, що вони з Маршем спочатку планували, що комікс буде темнішим, але Toho це не схвалили. Також Пауел розповів про їхні з Маршем плани щодо низки невирішених сюжетних моментів. Пізніше, з 2012 по 2013 рік, виходив комікс, що є продовженням цього — «Ґодзілла», а з 2013 по 2015 рік виходило ще одне продовження — «Ґодзілла: Правителі Землі».

Сюжет[ред. | ред. код]

В той час, як Ґодзілла з'являється біля узбережжя Японії, Родан вилуплюється з яйця в Росії, а Ангірус вилазить з-під землі у Мексиці. Баттра атакує Париж, а Кумонга атакує Аризону. Виявляється, що Баттрою керують дивні близнючки, які оголошують себе «королевами». Ґодзілла нападає на Америку. Американські військові створюють Мехаґодзіллу, але той виходить з-під їхнього контролю. Солдат Стів Вудс спасає маленьку дівчинку, і разом вони продовжують шлях. Кінг Гідора пробуджується з тисячирічного сну і прилітає боротися з Ґодзіллою, але той перемагає його. Стів Вудс знаходить Мехаґодзіллу і спершу вбиває Ангіруса, а пізніше відправляє Мехаґодзіллу до армії. Дивні близнючки летять на Баттрі і Родані, якого вони теж взяли під свій контроль, в США до Ґодзілли, щоб взяти і його під свій контроль, але Родан і Баттра починають битися з Ґодзіллою. Таким чином всі троє були переможені. В кінці коміксу показується Спейсґодзілла, який дивиться на Землю з Місяця.

Джерела[ред. | ред. код]